Prohráli jsme po hrubých chybách v defenzívě
Klub

Prohráli jsme po hrubých chybách v defenzívě

Redakce

Olomoucký trenér Václav Jílek si liboval, že měl možnost si při zápasech předkol Evropské ligy přečíst herní styl Boleslavi, což jeho mužstvu pomohlo k výhře. Mladoboleslavský generální sportovní manažer Dušan Uhrin byl bezprostředně po prohře přesvědčený, že kdyby jeho svěřenci nechybovali v obraně, tak by se radovali z vítězství.

„Utkání rozhodla první půle, kdy jsme udělali dvě katastrofální chyby v obraně. Ty nás stály body. Kdyby hráči v druhé půli dali všechny šance, které měli, tak jsme se po zápase radovali z výhry," mínil Dušan Uhrin.
„Byla pro nás výhoda, že soupeř již hrál soutěžní zápasy a tak jsme si Boleslav mohli načíst v předkolech Evropské ligy," naznačil Václav Jílek, že měl spousty námětů na určení taktiky.
Že by úvodní ligové utkání rozhodla možnost soupeře prostudovat si boleslavské zápasy v předkolech Evropské ligy, Dušan Uhrin odmítl: „Ze strany Olomouce tam nebylo nic, co by nás překvapilo. Bohužel jsme nedali góly, i když jsme šance měli. A být zodpovědnější vzadu, tak nám ty dva góly nedala."
Dušan Uhrin
věří, že nepovedený start do české ligy neovlivní boleslavskou snahu postoupit přes albánského soupeře, s nímž hraje odvetu již první srpnový čtvrtek. „Musíme se nyní soustředit na zregenerování, abychom postoupili, protože v Albánii nás čeká zápas ve čtyřicetistupňové výhni."

Olomoucký trenér Václav Jílek při hodnocení vítězného utkání také řekl: „První poločas byl podle našich představ, když jsme sázeli na rychlou přechodovou fázi. Druhý poločas už nebyl podle našich představ, stáhli jsme se a soupeř převzal iniciativu, taky nám docházely síly a možná i měli nováčkovský strach, že výhru neudržíme. Mužstvo však má týmového ducha, hráči jsou ochotní se obětovat jeden za druhého. Tři body z Boleslavi je pro nás fantastický vstup do ligové sezóny."

Fanshop banner