Boleslavský šéf Uhrin víru v postup neztratil
Klub

Boleslavský šéf Uhrin víru v postup neztratil

Redakce

Když přišel Dušan Uhrin v letošním létě do Mladé Boleslavi na pozici generálního sportovního manažera fotbalového klubu, vyhlásil, že bude s hráči společně pracovat na vůli po vítězství, na tom, aby do poslední minuty věřili ve výhru a dělali pro ni maximum. Proti albánskému soupeři ve třetím předkole Evropské ligy tým FK Mladá Boleslav prokázal, že se nejednalo o planá slova.

„První půli jsme hráli velmi dobře, vytvářeli si šance, nepustili soupeře k ničemu, a co jsme si řekli, jak na soupeře hrát, to hráči splnili. Druhý poločas jsme odpadli a dali si skoro sami zbytečně gól. Naštěstí jsme vyhráli a do odvety pojedeme s velkým odhodláním," pravil Dušan Uhrin po těsné výhře nad Skënderbeu Korce 2:1. Pochopitelně litoval neproměněných šancí z prvního poločasu, ale pro odvetu svému týmu neochvějně věří. „Předkolo Evropské ligy se hraje na dvě utkání. Je pravda, že do pohárové odvety je 1:0 lepší, než 2:1, ale do Albánie pojedeme s cílem vstřelit branku a poprat se postup."
Snadné to nebude, ale nemožné také ne. Albánský KF Skënderbeu Korce v letošním létě úspěšně absolvoval čtyři utkání v předkolech Evropské ligy. Postupně porazil doma UE Santa Julia (Andora) 1:0 a venku 5:0, remizoval s Kairat Almaty (Kazachstán) venku 1:1 a vyhrál doma 2:0. Teprve v FK Mladá Boleslav narazil na přemožitele, což je pro Uhrinovy svěřence jasná výzva, že postupovou šanci mají.

Fanshop banner