Boleslavští dorostenci porazili dospělé trutnovské mužstvo
Klub

Boleslavští dorostenci porazili dospělé trutnovské mužstvo

Redakce

Druhé letní přípravné utkání na nový soutěžní ročník dorostenecké ligy sehráli boleslavští starší dorostenci v Lánově v rámci soustředění proti dospělému účastníkovi divizní C skupiny. Trenér Martin Mrvík dal příležitost osmnácti hráčům.

Od počátku utkání Boleslavští svého soupeře přehrávali. V 10. minutě získal Moravčík míč po chybné soupeřově rozehrávce a střelou zleva těsně minul branku. Ve 13. minutě Moravčík rozehrál rohový kop a Koubek hlavou branku netrefil. Ve 22. minutě Šimon přihrál ideálně do běhu Provazníkovi, který vběhl do šestnáctky, a když před gólmanem přihrál doprava, tak nenašel spoluhráče. Ve 27. minutě trutnovský soupeř poprvé vystřelil na boleslavskou branku, ale zblokovaná střela skončila v zámezí. Z následného rohového kopu už Trutnovští nezahrozili.
Ve 35. minutě přihrál Dib ideálně mezi beky Šimonovi, jenž se rázem ocitl před trutnovským gólmanem a umístěnou střelou podle něho zajistil boleslavské vedení - 0:1.
Ve 38. minutě při odvracení Moravčíkova centru před dobíhajícím Šimonem se trutnovský gólman zranil tak vážně, že nemohl pokračovat ve hře a protože divizní tým neměl k dispozici náhradního brankáře, tak první poločas v protivníkově brance dochytal boleslavský gólman Hartych a ve druhém poločase jeho kolega Barták. V závěrečné minutě prvního poločasu čelil Barták v boleslavské brance dvěma trutnovským střelám. Druhou vytěsnil mimo tyče a z následného rohu trutnovský útočník hlavičkoval nad břevno boleslavské branky.

Do druhé poloviny utkání Boleslavští vstoupili úspěšně a zvýraznili své vedení.
V 52. minutě Křižákovu tvrdou střelu v trutnovské brance zaskakující boleslavský gólman Barták vyrazil jen k Davidu Novákovi, který se zprava uvolnil přes beka a krásně trefil vzdálenější růžek soupeřovy branky 0:2.
V 65. minutě po soupeřově chybě se ocitl Křižák sám před gólmanem a ve snaze jej obstřelit trefil jen tyč, odražený míč pak Trutnovští odehráli do bezpečí. V 76. minutě David Novák z pravé strany odcentroval do trutnovské šestnáctky, kde se Bičiště pokusil o střelu, která však neprošla hradbou bránících těl. S blížícím se koncem utkání boleslavským dorostencům vázla kombinace, dopouštěli se nepřesností a Trutnovští tím pádem byli více na míči. V 84. minutě promarnili obrovskou šanci, když trutnovský útočník běžel sám proti gólmanu Hartychovi, ale branku minul.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík viděl mnoho herních prvků ke zlepšení: „První poločas jsme byli lepším týmem a soupeře drželi na jeho polovině. Náš tým držel více míč, ale naše hra byla ve finální fázi nepřesná a zbrklá. Druhý poločas jsme se přizpůsobili soupeři a tempo utkání hodně polevilo. Hráli jsme velmi špatně a nepřesně. Nakonec jsme utkání dotáhli do vítězného konce, ale v naší hře je obrovský prostor pro zlepšování."

Sestava FK Mladá Boleslav U19/U18: Barták (46. Hartych) - Horák (46. Zmij), Koubek (46. Horák), Kalabis (46. Komma), Jakub Novák - Dib (46. Buchlovský), Komma (46. Kalabis) - Milner (46. David Novák), Provazník (46. Chládek), Moravčík (46. Bičiště) - Šimon (46. Křižák).

Branky: 35. Šimon, 52. David Novák

Rozhodčí: Janota - Rolf, Makovička

Fanshop banner