Příštím naším soupeřem je nejlepší albánský klub
Klub

Příštím naším soupeřem je nejlepší albánský klub

Redakce

V uplynulých dvou červencových čtvrtcích se ve střetnutích druhého předkola rozhodlo, že ve třetím předkole Evropské ligy se utkají FK Mladá Boleslav s KF Skënderbeu Korçë. První duel se hraje ve čtvrtek 27. července v Mladé Boleslavi a odveta ve čtvrtek 3. srpna v albánském Korçë.

Do třetího předkola Evropské ligy Boleslavští přešli přes irský Shamrock Rovers FC po dvou vítězstvích 3:2 a 2:0, když na pěti gólech se podíleli jen dva střelci - Tedros Golgol Mebrahtu dal tři a Jan Chramosta dva.

Letošní mladoboleslavský program v předkolech Evropské ligy
Čtvrtek 13. července Shamrock Rovers FC - FK Mladá Boleslav 2:3
Čtvrtek 20. července FK Mladá Boleslav - Shamrock Rovers FC 2:0
Čtvrtek 27. července FK Mladá Boleslav - KF Skënderbeu Korçë
Čtvrtek 3. srpna KF Skënderbeu Korçë - FK Mladá Boleslav

KF Skënderbeu Korçë zvládl druhé předkolo Evropské ligy také bez prohry. Po remíze v kazachstánské Almatě 1:1 vyhrál doma 2:0.

Statistika zápasů KF Skënderbeu Korce ve druhém předkole Evropské ligy
Čtvrtek 13. července
2017 na Almaty Ortalyk Stadion v Almatě: FK Kairat Almaty - KF Skënderbeu Korçë 1:1. Sestava KF Skënderbeu Korçë: Shehi - Vangjeli, Radas, Jashanica, Mici - Osmani - Taku (80. Gavazaj), Lilaj, Nimaga, Latifi - James (90+2. Muzaka). Góly: 9. Gohou - 72. Nimaga.
Čtvrtek 20. července 2017 Skënderbeu Stadium v Korçe: KF Skënderbeu Korçë - FK Kairat Almaty 2:0. Sestava KF Skënderbeu Korçë: Shehi - Vangjeli, Radas, Jashanica, Mici - Lilaj - Taku (90. Dita), Osmani (71. Muzaka), Nimaga, James (46. Plaku) - Latifi. Góly: 50. Lilaj, 83. Plaku. Defenzivní záložník Lilaj po dvou žlutých napomenutí (ve 28. a v 75. min.) byl vyloučený a závěrečnou čtvrthodinku jeho tým hrál v oslabení. Lilaj bude albánskému týmu chybět určitě v prvním střetnutí s FK Mladá Boleslav.

KF Skënderbeu Korçë byl založený roku 1909 v Korçë, což je město s necelými šedesáti tisíci obyvateli v jihozápadní Albánii nedaleko hranic s Řeckem. Domovským hřištěm je Stadiumi Skënderbeu s kapacitou 12 000 diváků.
KF Skënderbeu Korçë patří k nejlepším týmům Albánie. V letech 2011 až 2016 nepřetržitě vyhrával titul a v uplynulém ročníku 2016-17 albánské nejvyšší ligy s deseti účastníky skončil třetí. V soutěžním ročníku 2011/12 mužstvo dovedl český trenér Stanislav Levý (v současnosti působí v 1. FC Slovácko) do finále národního poháru a zároveň k ligovému prvenství. Na mezinárodní scéně byl KF Skënderbeu Korçë nejúspěšnější na podzim roku 2015, kdy hrál základní skupinu Evropské ligy. V roce 2016 však byl tvrdě potrestán za ovlivnění výsledků v padesáti zápasech domácí Kategorii Superiore i v Evropě. Albánská fotbalová asociace mu odebrala získaný titul, udělila pokutu dva miliony leků (zhruba 400 tisíc Kč) a UEFA mu zakázala na rok start v evropských pohárech.

Fanshop banner