Když postoupíme přes Iry, narazíme na Kazachstánce nebo Albánce
Klub

Když postoupíme přes Iry, narazíme na Kazachstánce nebo Albánce

Redakce

Po výhře v irském Dublinu nad Shamrock Rovers FC čeká mladoboleslavské fotbalisty ve čtvrtek 20. července odveta a když v ní podle očekávání potvrdí postup do třetího předkola Evropské ligy, utkají se buď s kazachstánským Kairat Almaty, nebo s albánským Skënderbeu Korca, které mají rozehraný souboj ve druhém předkole.

Při losování třetího předkola krátce po poledni v pátek 14. července 2017 byla Mladá Boleslav nasazená ve 2. skupině, kde spolu s ní byly ukrajinský Olimpik Doněck, rumunský Dinamo Bukurešť, polský Arka Gdyně a vítězové z dvojic druhého předkola Progrés Niederkorn (Lucembursko) - AEL Limassol (Kypr), Kairat Almaty (Kazachstán) - Skenderbeu (Albánie), Vaduz (Lichtenštejnsko) - Odd (Norsko).
Z této pestré směsice vzešel pro třetí předkolo Evropské ligy souboj FK Mladá Boleslav - Kairat Almaty (Kazachstán)/Skënderbeu Korca (Albánie).
První souboj Kairat Almaty versus Skënderbeu Korca na hřišti kazachstánského klubu skončil remízou 1:1, tudíž papírově mírným favoritem pro postup do třetího předkola je albánský tým.
Oficiálními termíny třetího předkola Evropské ligy jsou čtvrtky 27. července a 3. srpna. Kdo v nich uspěje, bude sledovat losování play off Evropské ligy, které se ve švýcarském sídle UEFA uskuteční v pátek 4. srpna a určí dvojice soupeřů pro poslední souboje o účast v letošních podzimních skupinách Evropské ligy.
Známý mladoboleslavský program v předkolech Evropské ligy ročníku 2017-18
Čtvrtek 13. července Shamrock Rovers FC - FK Mladá Boleslav 2:3
Čtvrtek 20. července FK Mladá Boleslav - Shamrock Rovers FC

Fanshop banner