Začali dobře, ale v závěru polevili
Klub

Začali dobře, ale v závěru polevili

Redakce

Boleslavští junioři ve zcela nové sestavě (v porovnání s letošní jarní sezónou) v úvodním utkání letní přípravy hraném na kvalitní trávě v Dlouhé Lhotě po většinu času východočeského protivníka přehrávali a výrazný rozdíl ve skóre mu povolili zkorigovat až v závěrečné čtvrthodině.

První poločas Boleslavští vyhráli dvěma proměněnými standardními situacemi.
Již v 5. minutě za podražení Kateřiňáka na kraji šestnáctky Vejr proměnil pokutový kop ve vedoucí gól - 1:0.
Ve 12. minutě po Kateřiňákově rohu Kopa střílel těsně vedle. Ve 20. minutě Rudzanův pokus o centr skončil druhým boleslavským rohem. O dvě minuty později po Novákově centru Procházkovo zakončení vyneslo Boleslavi již třetí roh. Kateřiňákem rozehrávaných rohů se Hradečtí bránili mnohdy jen se štěstím, což platilo nejen v úvodu, ale po celé utkání.
Ve 27. minutě Novákův trestný kop kolem hráčské zdi hradecký brankář podcenil, což si uvědomil až ve chvíli, kdy mu míč u levé tyče propadl do sítě - 2:0.
Do konce poločasu kopali Hradečtí dva a Boleslavští pět rohů. Jeden z těch boleslavských se urodil po vynikajícím zásahu hradeckého brankáře proti Kateřiňákově technické střele do levého horního růžku.

Druhý poločas začal dvěma hradeckými šancemi. První z nich připravil ve 48. minutě boleslavský Košek nedůraznou hlavičkou směrem k vlastní brance, čímž založil soupeřův brejk, naštěstí nevyužitý, druhá se zrodila o dvě minuty později po ataku z levého křídla, ale přízemní střelu boleslavský brankář Vrána vyrazil na třetí hradecký roh.
V 63. minutě po Rudzanově akci z levé strany se Hradečtí ubránili za cenu rohu, po jehož rozehrání Kateřiňákova střela skončila dalším rohem, který hradecký brankář vyboxoval mimo šestnáctku, ovšem proti Komárkově bombě z pětadvaceti metrů k levé tyči byl krátký - 3:0.
V této fázi utkání Boleslavští soupeře jednoznačně přehrávali, což potvrdili čtvrtým gólem.
V 67. minutě se Kateřiňák prokličkoval přes tři protihráče do soupeřovy šestnáctky, kde jej zastavili faulem a sám nejzkušenější hráč z aktuálního boleslavského juniorského kádru nařízený pokutový kop sebevědomě po vzoru Antonína Panenky proměnil - 4:0.
V 70. minutě po Kateřiňákově rohu měl pátý gól na kopačce Zabilanský, ale volejem z malého vápna branku přestřelil. V závěrečné čtvrthodince Hradečtí využili opakovaných nedůsledností boleslavské defenzívy.
V 77. minutě brankář Vrána přihrál Komárkovi, který nedaleko vlastního vápna ztratil míč a boleslavský školácký kiks hradecký Střelec potrestal - 4:1.
V 84. minutě útok z levé strany Hradečtí završili nebezpečným přízemním centrem před boleslavskou branku a Jošt snadno z malého vápna skóroval - 4:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Truksa (46. Vrána) - Zabilanský (46. Krčmář), Klíma, Kopa (68. Khünel), Rudzan (68. Zabilanský) - Procházka (46. Košek), Khünel (46. Komárek), Kateřiňák, Daniel Novák (46. Koubský) - Dohnalík (68. Vejr), Vejr (46. Schwendt).

Góly: 5. Vejr (z pokutového kopu), 27. Daniel Novák, 63. Komárek, 67. Kateřiňák (z pokutového kopu) - 77. Střelec, 84. Jošt.

Diváků: 75

Fanshop banner