Boleslav vstoupí do druhého předkola Evropské ligy v irském Dublinu
Klub

Boleslav vstoupí do druhého předkola Evropské ligy v irském Dublinu

Redakce

Ze souboje prvního předkola Evropské ligy mezi islandským Stjarnanem a irským Shamrock Rovers vzešel jako vyzývatel Mladé Boleslavi známý a populární irský klub sídlící v Dublinu a hrající svá domácí utkání na Tallaght Stadium pro 5700 diváků.

Generální zkouškou a důležitým testem před vstupem do nové soutěžní sezóny bylo pro mladoboleslavské fotbalisty třetí utkání rakouského soustředění ve čtvrtek 6. července v rakouském Frohnleitenu, v němž porazili SK Sturm Graz. Následující den se vrátili z Rakouska do Česka. Užijí si jeden den volna a od neděle 9. července budou pilovat taktickou přípravu pro první střetnutí s důrazným irským protivníkem. Do irské metropole Dublinu odletí v úterý 11. července a ve čtvrtečním podvečeru 13. července absolvují první ze dvou utkání druhého předkola Evropské ligy Shamrock Rovers FC - FK Mladá Boleslav. Odveta se koná o týden později ve čtvrtek 20. července v Mladé Boleslavi.

Shamrock Rovers FC patří k legendám irského fotbalu. Od svého založení v roce 1901 získal sedmnáct irských mistrovských titulů a čtyřiadvacetkrát trofej irského národního poháru. V evropských pohárech již sehrál 68 utkání ve dvaadvaceti ročnících včetně současného. V předchozích jedenadvaceti ročnících hrál také dvakrát předkola Champions League (2012 a 2011) a jednou se probojoval do základní skupiny Evropské ligy (podzim 2011).

Shamrock Rovers FC v letošním prvním předkole Evropské ligy

První střetnutí 29. června 2017 v islandském Gar?ab?ru: Stjarnan - Shamrock Rovers FC 0:1, gól ve 38. minutě G. Shaw. Sestava Shamrock Rovers FC: Chencinski - Madden, Lopes, Webster, Byrne - Connolly (74. Bone), Finn - Miele, Burke (82. McAllister), Clarke - Shaw (88. O'Connor).
Odvetné střetnutí 6. července 2017 v irském Dublinu: Shamrock Rovers FC - Stjarnan 1:0, gól ve 20. minutě Burke. Sestava Shamrock Rovers FC: Chencinski - Madden, Lopes, Webster, Byrne - Connolly (87. Bolger), Finn - Miele, Burke (78. McAllister), Clarke - Shaw (69. O'Connor).

Před rokem (léto 2016) nestačil v prvním předkole Evropské ligy na finský Rovaniemen Palloseura, s nímž prohrál první zápas doma 0:2 a v odvetě v Rovaniemenu remizoval 1:1.
Předloni (léto 2015) v prvním předkole Evropské ligy vyřadil luxembourgský FC Progrés Niederkom po venkovní remíze 0:0 jasnou domácí výhrou 3:0 a ve druhém předkole Evropské ligy prohrál dvakrát s norským Odds BK, nejprve doma 0:2 a ve venkovní odvetě 1:2.

Fanshop banner