Fotbalisté v Rakousku neznají volný víkend
Klub

Fotbalisté v Rakousku neznají volný víkend

Redakce

Poslední červnový den, čili pátek po prvním a vítězném utkání v rámci rakouského soustředění, byl pro mladoboleslavské fotbalisty příjemný, i když ne odpočinkový.

Po snídani, kterou mají každý den naplánovanou standardně od osmi hodin, naskákali na kola a šlapáním do pedálů se přesunuli z hotelu na hřiště, kde od deseti hodin trénovali. Po společné rozcvičce pod taktovkou kondičního trenéra se fotbalisté rozdělili na dvě party podle vytížení ve čtvrtečním zápase. Jedni absolvovali regenerační běhání a řízné protahovací cvičení, druzí v herním cvičení pilovali přihrávky ve hře tří proti třem. Na závěr dopolední tréninkové jednotky došlo na procvičování trestných kopů, které budou nepochybně důležité při soutěžních zápasech.
K obědu se fotbalisté i trenéři sešli půl hodiny po poledni a po povinném odpočinku absolvovali odpolední tréninkovou jednotku v posilovně. Následovala hodinová podvečerní regenerace a večeře.
Takový byl pátek mladoboleslavských fotbalistů na rakouském soustředění. A jaký mají víkend?
V sobotním dopoledni, prvním červencovém dnu, fotbalisté vyrazí na kolech k místnímu jezeru, aby si protáhli ty svalové partie, které při běhání po hřišti a kopání do míče tolik nenamáhají. K fotbalovému tréninku se se samozřejmou chutí vrátí v sobotním odpoledni. A v neděli je čeká druhý zápasový test, který podstoupí od 18 hodin na hřišti v rakouském dvouměstí Stainach/Irdning proti ruskému týmu FK Rostov.

Fanshop banner