V první letní přípravě rozstříleli divizního soupeře
Klub

V první letní přípravě rozstříleli divizního soupeře

Redakce

Červnové přátelské utkání bylo pro mladoboleslavské fotbalisty první herní prověrkou v přípravě na novou sezónu, ale pro divizní tým pražského Meteoru, který pod trenérem Ladislavem Bobkem z Mladé Boleslavi skončil v divizní B skupině osmý, poslední herní aktivitou v končícím ročníku 2016-17.

Hrálo se na kvalitně připraveném hřišti v Libni a pražskému klubu, jmenovitě předsedovi ing. Miloslavu Volfovi a místopředsedovi Pavlu Stehlíkovi, a samozřejmě především hráčům patří velké poděkování, že tři dny po svém posledním mistráku, tedy prakticky již ve své fotbalové dovolené, přistoupili na roli sparingpartnera prvoligového týmu a účastníka druhého předkola Evropské ligy v úvodu jeho důležité letní přípravy.

První poločas začali Boleslavští s chutí a v úvodních čtyřech minutách zaměstnali soupeřovu defenzívu pěti nebezpečnými centry do prostoru před branku. Meteor odpověděl v 6. minutě brejkovu akcí nepřesně zakončenou. V 9. minutě po Matějovského průnikové přihrávce Chramostův centr stáhnul pražský brankář.
Ve 12. minutě po Čmovšově pasu za soupeřovu obranu Kysela bez přípravy odcentroval do vápna a Přikryl střelou od tyče otevřel skóre - 0:1.
Ve 13. minutě po Přikrylově centru zprava Mebrahtu nastřelil brankáře.
V 15. minutě po faulu na Mebrahtua rozehrál standardku z pravé strany Rada obloučkem na Da Silvu, který hlavou zvýšil na 0:2.
Ve 26. minutě po Chramostově průnikové přihrávce Fabiána v nadějném sólu pražský obránce kousek před vápnem stáhnul a následný Chramostův trestný kop brankář vyrazil. Ve 31. minutě po Přikrylově pasu za obranu běžel Chramosta sám na bránu, ale brankář mu střelu vyrazil na roh. O minutu později po Fleišmanově falšovaném centru Mebrahtu hlavou orazítkoval pravou tyč pražské branky.
Ve 33. minutě po nepovedené malé domů brankář Meteoru nezvládl odkop a připravil tutovku pro Mebrahtua, který míč uklidil do odkryté brány - 0:3.
Ve 34. minutě Matějovský uvolnil Chramostu, který následnou útočnou akci špatně vyhodnotil a místo zakončení přihrál Fabiánovi do ofsajdu a z jasné gólové šance nic nebylo.
Ve 37. minutě Kyselův centr zprava Chramosta na dva doteky uklidil k pravé tyči - 0:4.
Ve 41. minutě ojedinělou ofenzivní akci Meteoru po centru z levé strany zblokovala boleslavská defenzíva na roh. Vzápětí však Boleslavští stihli ještě do přestávky třikrát navýšit své vedení.
Ve 43. minutě Přikryl individuální akci zakončil křížnou střelou z rohu šestnáctky ke vzdálenější tyči - 0:5.
O minutu později Přikryl technickým obloučkem z hranice vápna dovršil svůj hattrick v tomto utkání - 0:6.
Ve 45. minutě po Přikrylově přihrávce z pravé strany Chramosta ranou bez přípravy skóroval k přední tyči - 0:7.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští i ve zcela změněném složení v ofenzivním fotbalu a střílení gólů.
V 51. minutě Jánošův centr zprava Klobása hlavičkoval přesně mimo brankářův dosah - 0:8.
V 53. minutě Klobásův střelecký pokus z úhlu brankář Meteoru vyrazil. V 60. minutě na druhé straně hřiště si boleslavský gólman Diviš snadno poradil s nedůraznou střelou Meteoru ze zhruba třiadvaceti metrů.
V 61. minutě se Ladra krásnou střelou z necelých dvaceti metrů trefil k tyči - 0:9.
V 76. minutě brankář Meteoru obrovskou chybou při odkopu nabídl šanci Železníkovi a ten sólový postup proti brance zakončil přesnou střelou k tyči - 0:10.
V 78. minutě po Křapkově pasu Jánošovu střelu na zadní tyč vyrazil pražský brankář jen ke Klobásovi, který přihrávkou pod sebe připravil palebnou pozici Železníkovi, jenž střelou pod břevno navýšil skóre na 0:11.

V 80. minutě Jánoš průnik po pravé straně zakončil střelou z úhlu do brankáře. V 83. minutě standardka Meteoru z pětadvaceti metrů skončila v náruči boleslavského brankáře Bartáka. V 85. minutě Železník z osmnácti metrů přestřelil soupeřovu branku. V 86. minutě měl pražský brankář velké problémy s Jánošovou dalekonosnou pumelicí, ale míč nakonec zkrotil a další gól v brance Meteoru nedopustil.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Da Silva, Čmovš, Fleišman - Přikryl, Matějovský, Rada, Fabián - Chramosta, Mebrahtu.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš (69. Barták) - Jánoš, Křapka, Král, Keresteš - Ladra, Levin, Mareš, Kateřiňák - Klobása, Železník.

Góly: 12., 43. a 44. Přikryl, 37. a 45. Chramosta, 76. a 78. Železník, 15. Da Silva, 33. Mebrahtu, 51. Klobása, 61. Ladra.

Diváků: 216

Fanshop banner