Boleslavští fotbalisté zahájili přípravu na novou podzimní sezónu
Klub

Boleslavští fotbalisté zahájili přípravu na novou podzimní sezónu

Redakce

Více než dvoutýdenní dovolená pro mladoboleslavské fotbalisty skončila. Ve středu dopoledne 14. června odstartovali letní přípravu na nadcházející nový soutěžní ročník, který jim začne uprostřed července důležitým dvojzápasem druhého předkola Evropské ligy.

Na začátku přípravy mladoboleslavského mužstva chyběli účastníci ME U21, které se koná v Polsku ve dnech 16.-30. června 2017, a to trenér Martin Svědík, jenž je asistentem reprezentačního kouče Vítězslava Lavičky, brankář Luděk Vejmola, stoper Patrizio Stronati a ofenzivní záložník Jakub Nečas, na odložené dovolené jsou Petr Mareš a Tomáš Přikryl, kterým se protáhla soutěžní sezóna účastí na červnovém programu dospělé reprezentace, a v Mladé Boleslavi čerstvě nový talentovaný brankář Martin Jedlička (odchovanec Příbrami), jenž se připravuje s českou dorosteneckou reprezentací na červencové ME U19 konané v Gruzii.

Středečnímu oficiálnímu zahájení letní přípravy FK Mladá Boleslav předcházely úterní testy fyzické připravenosti, které hráči tentokrát absolvovali v domácím prostředí areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Tady budou i trénovat v příštích dnech, a to do té doby, než v poslední červnové středě odcestují k desetidennímu soustředění do Rakouska.

Ve středu 14. června dopoledne na hřišti v areálu Městského stadionu a odpoledne při výběhu v městském parku Štěpánka trénovali Pavel Čmovš, Jakub Diviš, Jiří Fleišman, Tomáš Fabián (po dlouhodobé rekonvalescenci), Jan Chramosta, Adam Jánoš, Jiří Kateřiňák (odchovanec návrat z hostování v Ústí nad Labem), Miroslav Keresteš, Stanislav Klobása (po dlouhodobé rekonvalescenci), Antonín Křapka (odchovanec MB návrat z hostování v Pardubicích), Tomáš Ladra (odchovanec MB návrat z hostování v Pardubicích), Marek Matějovský, Lukáš Pauschek, Jakub Rada (po dlouhodobé rekonvalescenci), Ladislav Takács, Jiří Valenta (po dlouhodobé rekonvalescenci), Miljan Vukadinovič, Lukáš Železník. Speciální vyšetření po zranění ze závěru uplynulé sezóny podstoupili ve středečním dopoledni Jan Kysela a Lukáš Magera, kteří se odpoledne již zapojili do tréninku. Plánované pozdní přílety z dovolených až ve středečním večeru měli Douglas Da Silva, Vladimir Levin a Tedros Golgol Mebrahtu, kteří do přípravy naskočili o den později ve čtvrtek 15. června.

Plán letní přípravy FK Mladá Boleslav v červnu a červenci 2017
Středa 14. června zahájení letního přípravného období
Úterý 20. června přípravné utkání FK Meteor Praha VIII - FK Mladá Boleslav
Sobota 24. června turnaj v Benátkách nad Jizerou
Středa 28. června odjezd do Rakouska na soustředění
Čtvrtek 29. června přípravné utkání Apollon Limassol FC - FK Mladá Boleslav
Neděle 2. července přípravné utkání FK Rostov - FK Mladá Boleslav
Čtvrtek 6. července přípravné utkání SK Sturm Graz - FK Mladá Boleslav
Pátek 7. července návrat z rakouského soustředění do Česka

Fanshop banner