Od nejproduktivnějšího týmu inkasovali pět gólů
Klub

Od nejproduktivnějšího týmu inkasovali pět gólů

Redakce

Boleslavští s třetí nejslabší ofenzívou (průměr 1,25 gólu na zápas) ze čtrnácti družstev skupiny A ligy mladších dorostenců U17 prohráli podle očekávání na hřišti druhého týmu tabulky s jasně nejproduktivnější ofenzívou (průměr tři góly na zápas).

Na začátku prvního poločasu získali favorizovaní plzeňští dorostenci vedení, o které však zanedlouho přišli.
V 6. minutě po přesném pasu za boleslavskou obranu běžel plzeňský útočník sám na branku a Bartáka s přehledem překonal - 1:0.
Ve 20. minutě boleslavský rohový kop rozehrál Majer a hlavou do soupeřovy sítě míč usměrnil Kalabis - 1:1.

V úvodních minutách druhého poločasu se pravděpodobně rozhodlo o osudu utkání. Ve 45. minutě se v obrovské boleslavské šanci neprosadili Křižák a Para, načež se potvrdilo omšelé fotbalové rčení: „nedáš-dostaneš". Bohužel v boleslavský neprospěch...
Ve 46. minutě Plzeňští střelou ze střední vzdálenosti dali důležitý vedoucí gól na 2:1.
Stále se hrál oboustranně útočný fotbal ve svižném tempu, ale přesně stříleli pouze Plzeňští. Navíc po třetím inkasovaném gólu boleslavští dorostenci rezignovali a západočeskému soupeři usnadnili cestu ke třem bodům.
V 55. minutě rychlý plzeňský protiútok se snadným obehrání boleslavského obránce Kučery skončil úspěšnou křižnou střelou - 3:1.
V 67. minutě plzeňský hráč předskočil nedůrazného brankáře Bartáka a snadno zvýšil na 4:1.
V 77. minutě po dlouhém autovém vhazování se Plzeňští dostali do střelecké příležitosti a bez obtíží uzavřeli účet tohoto utkání - 5:1.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava byl ke svým hráčům kritický: „V utkání s kvalitním soupeřem jsem byl spokojený jen s pětapadesáti minutami. Poté jsme odešli hlavně mentálně a utkání nedohráli dobře. Utkání se lámalo v pětačtyřicáté minutě, kdy jsme neproměnili šanci a domácí z protiútoku šli do vedení. Po třetí obdržené brance jsme rezignovali a dovolili dát soupeři ještě další laciné branky. Hrál se fotbal ve velkém tempu nahoru - dolů. Velké problémy nám dělal přímočarý a rychlý přechod domácích. V tomto utkání jsme měli velké rezervy v obranné fázi, kdy celá obrana včetně brankáře nepodala dobré výkony. Šanci na nápravu máme již ve středu proti Dukle, věřím, že navážeme na předešlé výkony a výpadek z Plzně se nebude opakovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera, Horák (77. Mísař), Kalabis, Mrnka (58. Moravčík) - Pour, Buchlovský - Para (52. Milner), Majer (58. Gombáš), Moravčík (72. Dolejší) - Vajgl (1. Křižák).

Gól FK MB U17: Kalabis

Rozhodčí: Cupl - Havránek, Bogdan

Fanshop banner