Kvalitní duel rozhodl Johanides pro Boleslav v poslední minutě
Klub

Kvalitní duel rozhodl Johanides pro Boleslav v poslední minutě

Redakce

Boleslavští potvrdili své umístění na páté příčce skupiny A ligy českého dorostu U16 výhrou na hřišti čtvrté Plzně. Po prohraném poločase nepříznivý vývoj obrátili a tři body trefil v posledních sekundách Johanides po deseti minutách svého působení na hřišti.

První poločas byl vyrovnaný se šťastným finále pro Plzeň. Ve 3. minutě Plzeňští rychlou akci po pravé straně zakončili nepřesně. V 15. minutě nebezpečně zaútočili Boleslavští, po přihrávce Skramuského se do šance dostával Havlina, brankář mu však míč vypíchnul a následná Havlinova střela rozvlnila jen boční síť. Ve 20. minutě Mašek vyslal krásnou přihrávkou do úniku Vozába a jeho střelu na poslední chvíli ve skluzu zablokoval plzeňský obránce. Ve 24. minutě boleslavský gólman Štipl předvedl výborný zákrok proti střele ze střední vzdálenosti a vytáhnul ji na břevno. Ve 31. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Havlina, ale jeho hlavičku plzeňský brankář chytil.
Ve 38. minutě Plzeňští zaútočili po pravé straně a po odcentrování nedokázali boleslavští obránci dostatečně pokrýt soupeřova útočníka, který tak dal gól - 1:0.

Do druhého poločasu Boleslavští vstoupili s odhodláním, že mají síly i schopnosti na zvrácení nepříznivého vývoje. Dosáhli toho až v závěrečné čtvrthodině. Ve 43. minutě se Mašek dostal k odraženému míči a střelou na vzdálenější tyč o kousek minul plzeňskou branku. Ve 49. minutě Mašek obral o míč plzeňského stopera, ale když se sólo na soupeřovu branku pokusil završit lobem, tak brankář míč vytěsnil na rohový kop. V 54. minutě se po spolupráci Blažíčka s Maškem ocitl ve velké boleslavské šance Havlina, který však střelou na zadní tyč minul plzeňskou branku.
V 65. minutě vydařenou boleslavskou akci založil Skramuský, když našel ve volném prostoru Maška a jeho přihrávky za obranu využil Havlina k vyrovnání - 1:1.
Když už se blížil konec utkání za nerozhodného stavu skóre a tím pádem se schylovalo k pozápasovému penaltovému rozstřelu, dali Boleslavští vítězný gól.
V 80. minutě z pravé strany odcentroval Gracl, k odraženému míči se před plzeňskou brankou dostal Blažíček, který našel přesně nohu Johanidese a ten v desáté minutě svého působení na hrací ploše doklepl míč do odkryté brány - 1:2.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník ocenil kvalitní herní projev všech aktérů: „Hrál se zápas velmi dobré úrovně a oba týmy k tomu svými výkony přispěly. V prvním poločase jsme si vytvořili několik dobrých možností ke skórování, ale žádnou z nich neproměnili. Inkasovaná branka přišla chvíli před přestávkou, když se útočník domácích prosadil po centru mezi třemi našimi hráči. Cítili jsme, že pokud budeme pokračovat v dobrém výkonu i ve druhém poločase, branky přijdou. Během patnácti minut pak měli velké šance Mašek a Havlina, žádná však gólem neskončila. Další svoji možnost už Havlina proměnil a vypadalo to, že se o vítězi rozhodne v penaltách. V poslední minutě zápasu ale dokázal po přihrávce Blažíčka vstřelit branku Johanides. Tentokrát mužstvo předvedlo zodpovědný výkon s minimem chyb v defenzivě a za dobrou práci bylo odměněno."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Bárta, Chleborád, Šmejda, Baborák (55. Motyčka) - Blažíček, Žárný (75. Gracl) - Vozáb (50. Velechovský), Mašek, Skramuský - Havlina (70. Johanides)

Góly FK MB U16: Havlina, Johanides

Rozhodčí: Cupl - Havránek, Bogdan

Diváků: 40

Fanshop banner