Prohrou v posledním utkání o titul nepřišli
Klub

Prohrou v posledním utkání o titul nepřišli

Redakce

V letošním posledním květnovém víkendu byli pro boleslavské fotbalisty prokletím liberečtí protivníci. V sobotu prvoligové áčko v Liberci inkasovalo čtyři góly a v neděli juniorka doma dostala od Liberce také čtyři góly. Obě potupné prohry však nezmařily boleslavské úspěchy, postup áčka do kvalifikace o Evropskou ligu, ani zisk juniorského mistrovského titulu.

Krátce po zahájení již v 5. minutě sice Boleslavští získali roh, ale nevyužili ho podobně jako další příležitosti a první poločas tak prohráli. Liberečtí svým prvním rohem v 16. minutě na brankáře Zemana nevyzráli, ale o pět minut později již dali vedoucí gól.
Ve 21. minutě boleslavská defenzíva neuhlídala Wesleyho Da Silvu, jehož první střelu sice Zeman vytěsnil na břevno, ale druhý pokus libereckého hráče již byl úspěšný - 0:1.
Ve 26. minutě byl Zeman u míče dříve, než Wesley Da Silva, a zmařil tak velkou libereckou šanci. Ve 32. minutě liberecký gólman Kolář vytěsnil mimo branku Vodhánělův trestný kop. Ve 34. minutě Liberečtí ubránili dva po sobě následující rohové kopy, po prvním byl blízko skórování Albina, ale neprosadil se.
Ve 40. minutě však Albina vyslal na libereckou branku nechytatelnou bombu, proti které byl Kolář bezmocný - 1:1.
Z vyrovnání se však Boleslavští dlouho neradovali.
Ve 42. minutě libereckou akci zakončil gólově opět Wesley Da Silva - 1:2.

Druhý poločas začal libereckým rohem. Ve 48. minutě boleslavský brankář Zeman podstoupil tvrdý střet s protihráčem, při kterém se zranil o brankovou konstrukci. Sice chvíli ve hře pokračoval a o dvě minuty později si poradil se Šulcovou střelou a následně i s dalším libereckým rohem, ale v 58. minutě odstoupil ze hry a do boleslavské branky se postavil jeho náhradník Roudnický. Ten se nestačil rozkoukat a už inkasoval.
V 59. minutě Šulc zvýšil liberecké vedení na 1:3.
Rohové kopy, v 66. minutě liberecký a o minutu později boleslavský, skóre nezměnily.
V 69. minutě zmatky před boleslavskou brankou potrestal Micovčák - 1:4.
V 75. minutě byli Liberečtí blízko pátému gólu, konkrétně Micovčák, jenž nejprve nastřelil tyč a dorážkou protihráče na brankové čáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Zeman (58. Roudnický) - Zabilanský, Kühnel, Kopa, Kořínek (78. Malý) - Albina, Malpon - Košek (64. Novotný), Bojda (78. Král), Vodháněl - Dohnalík (59. Schwendt).

Sestava FC Slovan Liberec U21: Kolář - Prokš, Chlumecký, Šustr, Heppner - Blažek (86. Dvořák) - Šulc (62. Kazda), Da Silva (72. Dudek), Barac (79. Vébr), Čuřík - Micovčák (81. Baláž).

Góly: 40. Albina - 21. a 42. Wesley Da Silva, 59. Šulc, 68. Micovčák

ŽK: Malpon, Schwendt - Barac, Blažek

Rozhodčí: Severýn - Hrabovský, Vlasjuk

Fanshop banner