Poslední ligový zápas byl obrovským zklamáním
Klub

Poslední ligový zápas byl obrovským zklamáním

Redakce

Čtyřgólový rozdíl v liberecký prospěch boleslavský trenér Martin Svědík označil za učení v efektivitě a asistent libereckého kouče Jaroslav Köstl prohlásil, že jejich hráčům vyšlo všechno, na co sáhli.

V dosavadním pětiměsíčním působení u mladoboleslavského prvoligového mužstva Martin Svědík větší potupu nezažil. Prohra Boleslavi 0:4 je rekordní v celém právě skončeném ligovém ročníku 2016-17. Nebylo tedy divu, že se mu nepochopitelně ustrašený výkon svých svěřenců hodnotil opravdu těžce: „Liberečtí nás vyučili v efektivitě. Měli rozdílového hráče v Barošovi, který byl výborný, a přestože jsme věděli, co umí, nezvládli jsme ho. My nedostali balon do soupeřovy šestnáctky, jak jsme chtěli a za nepříznivého stavu nula dva jsme museli hru otevřít. Výsledek je pro nás obrovským zklamáním. Že jsme v souboji na dálku s Teplicemi uhájili čtvrtou příčku, v tom nám pomohla pražská Dukla a děkuji jejím hráčům, že jsme jejich přispěním splnili náš sportovní cíl v právě skončeném ligovém ročníku."

Hlavní liberecký kouč Jindřich Trpišovský se z účasti na pozápasové tiskové konferenci omluvil ze zdravotních důvodů a tak mezi novináře přišel jeho asistent Jaroslav Köstl, jenž byl v hodnocení výhry stručný: „Vyšlo nám všechno, na co jsme sáhli, výsledek je zasloužený. Měli jsme i další gólové šance, které jsme nezvládli. Proměnit je, vyhráli jsme ještě větším rozdílem."

Fanshop banner