Proti Jihočechům se radovali z druhé jarní výhry
Klub

Proti Jihočechům se radovali z druhé jarní výhry

Redakce

I když se šestnáctiletým boleslavským dorostencům na jaře moc nedaří, tak roli favoritů proti jihočeskému soupeři z předposledního místa tabulky skupiny A české ligy mladších dorostenců U16 zvládli. Byla to jejich teprve druhá jarní výhra a tou potvrdili své umístění na páté příčce.

Od první minuty se hrál bojovný fotbal. Jihočeský soupeř se prezentoval hodně důraznou obranou, z čehož Boleslavští těžili standardní situace. Ve 12. minutě po Maškově centru se do šance dostával Vozáb, ale soupeři jej stihli zblokovat. V 18. minutě Velechovského centr z pravé strany Vozáb usměrnil hlavou mimo branku. Ve 35. minutě získali budějovičtí dorostenci rohový kop, po jehož rozehrání nepřesné zakončení přeletělo boleslavskou branku.
Ve 38. minutě Maškem přesně rozehraný trestný kop našel Šmejdu, který se trefil pod břevno budějovické branky - 1:0.
Poločas tak skončil nejtěsnějším boleslavským vedením.

Ve druhém poločase měli Boleslavští herní převahu, kterou vyjádřili dvěma góly a utkání dovedli do zasloužené výhry.
V 52. minutě si Mašek navedl míč na střed a dobrou střelou protáhl jihočeského brankáře, který však o minutu později podruhé v utkání kapituloval.
V 53. minutě po rohové kopu Vozábovu hlavičku budějovický brankář sice vychytal, ale proti Havlinově dorážce byl již bezmocný - 2:0.
V 67. minutě Mašek vybojoval ve středu hřiště míč a poslal do samostatného nájezdu Havlinu, který nabídnutou šanci proměnil - 3:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník se se svými svěřenci radoval z druhého jarního vítězství: „První poločas byl hodně bojovný a přes tvrdou obranu hostů jsme se těžko dostávali do šancí. Několika dobrým křídelním akcím chyběla pouze kvalitní finální přihrávka. Soupeř hrál hodně důrazně a to mělo za následek spoustu standardních situací v náš prospěch. Dvě minuty před poločasem se z jedné z nich prosadil Šmejda. Ve druhém poločase byli hosté pod naším soustavným tlakem a v podstatě se vůbec nedostávali k ohrožení Kocmichovy brány. Brzy přidal uklidňující gól Havlina a pak přidal další ze samostatného nájezdu. Velký podíl na všech našich brankách měl dobře hrající Mašek. Po dlouhé době jsme se mohli radovat z plného bodového zisku."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich - Bárta (60. Johanides), Chleborád, Šmejda, Baborák (50. Motyčka) - Mašek, Žádný (41. Blažíček) - Velechovský (50. Nykodým), Vozáb (60. Snížek), Skramuský - Havlina.

Góly: 53. a 67. Havlina, 38. Šmejda

Rozhodčí: Hádek - Novák, Chrastina

Diváků: 30

Do konce mistrovské sezóny zbývá šestnáctiletým dorostencům sehrát ještě tři zápasy, z toho dva venku. Jedou do Plzně, doma hrají s pražskou Duklou a končí na hřišti vršovických Bohemians.

Fanshop banner