Prohospodařili jsme první poločas, litoval trenér Svědík
Klub

Prohospodařili jsme první poločas, litoval trenér Svědík

Redakce

Boleslavský trenér Martin Svědík byl zklamaný z výkonu svého týmu v prvním poločase, kdy inkasoval brzo laciný gól a bál se hrát ofenzivněji, než se na domácím hřišti očekává a předpokládá.

„Z naší strany byl první poločas s přílišným respektem k soupeři," řekl Martin Svědík na úvod hodnocení prohraného zápasu. „Kromě Přikryla a Fleišmana se ostatní hráči báli hrát dopředu a tým tím pádem nepracoval tak, jak by měl. Za pasivitu a přehnaný respekt nás Slavia potrestala levnou brankou. Nechci veškerou vinu házet na Vejmolu, ale je fakt, že v takovém souboji s protihráčem by měl být gólman tím úspěšnějším. Druhý poločas jsme už hráli odvážněji, vyhrávali osobní souboje a vytvořili si tlak, ale šance jsme neproměňovali. A když už jsme ji proměnili, tak už jsme prohrávali o dva góly a bylo pozdě. Tentokrát jsme prohráli, protože jsme prohospodařili první poločas. Tím, že se Slavia dostala do vedení, to nebylo pro nás dobrý."
Martin Svědík
přiznal, že se mu ulevilo po zprávě, že Teplice v Jablonci remizovaly a tak Boleslav zůstala stále ve hře o účast v předkole Evropské ligy. „Jestli chceme hrát evropský pohár, nemůžeme být nervózní z domácího prostředí a mít ze soupeře přehnaný respekt. Je dobře, že pořád máme umístění na čtvrtém místě v ligové tabulce ve svých rukách a nohách."

Slávistický trenér Jaroslav Šilhavý prozradil, že před utkáním Slavie v Boleslavi pořádně nespal a závěr ligové sezóny je nejen pro jeho svěřence, ale i pro něho samotného velmi náročný. „Do utkání proti Boleslavi jsme vstoupili dobře, dali dokonce i gól, ale pak přenechali hřiště soupeři. Ve druhém poločase, když soupeř vystřídáním posílil svůj útok, nám dělal starosti. My jsme vpředu nepodrželi balon, soupeř nás tlačil, ale gól naštěstí pro nás nedal, naopak jsme ho dali my. V závěru jsme sice gól dostali a z naší strany to bylo trochu hektické, ale zvládli jsme to, i když někteří hráči dohrávali na pokraji sil. Věřím, že na Strahově v posledním ligovém zápase uděláme poslední úspěšný krok k zisku českého titulu," řekl rozzářený slávistický trenér.

Fanshop banner