Boleslavští po vlažném poločase prohráli se soupeřem sahajícím po titulu
Klub

Boleslavští po vlažném poločase prohráli se soupeřem sahajícím po titulu

Redakce

V utkání šlo oběma týmům o hodně, neboť nutně potřebovaly body. Boleslav k udržení čtvrtého místa před pátými Teplicemi zaostávajícími o dva body a Slavia k uhájení prvenství před druhou Plzní, která měla o dva body méně. Slavii náskok zůstal, Boleslavi se ztenčil na jeden bod, neboť Teplice v Jablonci remizovaly.

První poločas vyšel lépe Slavii. Její hráči byl v ofenzivně důraznější a přesnější, tím pádem i nebezpečnější. V úvodních minutách nejprve Škoda a chvíli po něm Lüftner hlavičkovali těsně mimo boleslavskou branku. První roh utkání si ve svůj prospěch vynutila Boleslav, ale k ohrožení soupeřovy branky ho nevyužila. Naopak Slavia vyrazila do rychlého útoku po pravé straně, který skončil rohem.
V 11. minutě první slávistický roh rozehrál Zmrhal do boleslavského brankoviště, kde brankář Vejmola prohrál vzdušný souboj s Ngadeuem a ten hlavou zajistil Slavii vedení - 0:1.
Boleslavské ofenzivní snahy ztroskotávaly na nepřesnostech. Brankář Pavlenka měl minimum práce. Po půlhodině hry byli slávističtí fotbalisté blízko navýšení svého vedení. Hušbauerův trestný kop od levé postranní lajny Lüftner z malého vápna hlavičkoval těsně mimo Vejmolovu branku. Poločas skončil těsným a zaslouženým vedením Slavie.

Druhý poločas začali Boleslavští o poznání živěji. S výjimkou fáze od 50. do 60. minuty přitlačili slávistického protivníka na jeho polovinu hřiště a několikrát byli blízko vyrovnání. Bezprostředně po změně stran slávistická obrana přežila Pauschekův centr a Marešovu nepřesnou střelu. V 50. minutě Mešanovič hlavičkoval vedle boleslavské branky, o dvě minuty později Vejmola famózním zákrokem vyrazil Mešanovičovu ránu z deseti metrů, další střelecké pokusy boleslavští obránci obětavými zákroky zablokovali a k brance nepustili. V 57. minutě Zmrhalův roh odhlavičkoval Da Silva, který o minutu později zastavil ve spolupráci se Stronatim těsně před šestnáctkou Mešanovičův brejk. V 59. minutě Přikrylův centr proletěl neškodně slávistickým brankovištěm.
V 64. minutě byl blízko vyrovnání Chramosta, který si zpracoval dlouhý pas a podle zbrkle vyběhnuvšího Pavlenky těsně minul slávistickou branku. V 70. minutě Marešův trestňák bez užitku proletěl napříč slávistickým vápnem. V 79. minutě Mebrahtu o půl metru překopl soupeřovu branku z trestňáku. V 80. minutě slávistický Bořil ze dvaceti metrů nastřelil břevno boleslavské branky. V 82. minutě Da Silva přešel přes dva protihráče, přihrál Přikrylovi do vápna a jeho ránu Pavlenka reflexivním zákrokem vyrazil. Boleslavští marně útočili do plných, hráči Slavie číhali na brejky.
V 85. minutě slávistický útok po levé straně odtáhl Bořil a zakončil nejprve hodně nepovedenou a teprve na druhý pokus úspěšnou střelou k pravé tyči Mingazov - 0:2.
Teprve potom se prosadila i Boleslav.
V 89. minutě po Železníkem hlavou prodlouženém pasu Chramosta křížnou ranou k pravé tyči překonal Pavlenku - 1:2.
Rozhodčí sice nastavil čtyři minuty, ale v těch byla gólu blíže Slavia, když se Hušbauer ocitl sám před boleslavskou brankou, jeho ránu však Vejmola zneškodnil. Boleslavští se nakopáváním míčů do vyložené gólové šance nedostali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács - Jánoš (53. Chramosta), Levin, Přikryl (87. Nečas), Mareš (75. Mebrahtu) - Železník.

Sestava SK Slavia Praha: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil - Ngadeu - Mešanovič (67. Ščuk), Hušbauer, Zmrhal (90. Van Buren) - Tecl (61. Mingazov), Škoda.

Góly: 89. Chramosta - 11. Ngadeu, 85. Mingazov

ŽK: Lüftner

Rozhodčí: Zelinka - J. Paták, Kotík

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner