Výhrou zpečetili zisk mistrovského titulu
Klub

Výhrou zpečetili zisk mistrovského titulu

Redakce

Boleslavští jasně porazili plzeňského soupeře a ziskem tří bodů si zajistili mistrovský titul v juniorské kategorii soutěžního ročníku 2016-17 dvě kola před koncem mistrovské sezóny. A pochopitelně po závěrečném hvizdu vyhnali špunty z lahví šampaňského...

Do utkání na boleslavské straně nastoupili po delší pauze způsobené zdravotními problémy brankář Šeda (operace apendixu) a útočník Klobása (svalové zranění), navíc z prvoligového kádru ofenzivní Vukadinovič s Nečasem. Plzeňští z prvoligového kádru nasadili Hlavatého, Hromadu a Chriena.
První poločas začaly oba týmy nepřesnými střelami. Za Boleslav Vodháněl a na druhé straně za Plzeň Kopřiva. V 5. minutě už byl Vodháněl přesnější a z necelých dvaceti metrů zamířil k levé tyči, kam se brankář Sváček vrhnul včas. O dvě minuty později obléhání plzeňské branky zakončil Albina střelou k pravé tyči a Sváček byl opět úspěšný. V 9. minutě se ve velké šanci ocitl plzeňský Chrien, který však z deseti metrů nedůraznou střelou nastřelil brankáře Šedu.
Ve 13. minutě vybojoval před soupeřovým vápnem Klobása míč, přihrál ho vpravo Nečasovi, jehož přízemní centr u vzdálenější tyče Vukadinovič neomylně doklepl do plzeňské branky - 1:0.
Ve 22. minutě plzeňský brankář Sváček předvedl dva mimořádně zdařilé zákroky proti střelám Zabilanského a Bojdy, ale na další boleslavskou ránu už byl krátký.
Ve 23. minutě se Nečas z hranice vápna trefil přesně k levé tyči - 2:0.
Ve 25. minutě ojedinělý plzeňský střelecký pokus Vukajloviče snadno Šeda zvládnul, stejně tak i o dvě minuty později Kadarovo zakončení z úhlu. Ve 29. minutě Šeda napravil nedorozumění stoperů Kühnela a Kopy. Deset minut před přestávkou se ke střelbě ze střední vzdálenosti odhodlal Klobása a o chvíli později po spolupráci s Vodhánělem také Vukadinovič, ale v obou případech se plzeňský gólman Sváček zdařile vymrštil k pravé tyči.

Zkraje druhého poločasu Boleslavští nevyužili výhodu rohového kopu. V 50. minutě plzeňský Rychnovský trestným kopem vysoko přestřelil Šedovu branku. V 57. minutě zprava odcentroval Vukadinovič a z malého vápna hlavičkoval Bojda nepřesně. V 60. minutě Albina obral o míč Hromadu, který unikajícího boleslavského hráče faulovat na hranici vápna a rozehraný trestný kop zakončil Vukadinovič přízemní ranou do středu branky, kde byl připravený brankář Sváček. V 68. minutě Vukadinovič utekl po pravé straně a uvnitř šestnáctky nezištně přihrál Bojdovi, který z deseti metrů nastřelil Sváčka. V příští minutě na druhé straně Debellis od koncové lajny přihrál Kopřivovi a jeho zakončení bez přípravy Šeda lapil.
V 70. minutě Vukadinovič opět utekl po pravé straně a tentokrát individuální akci úspěšně zakončil střelou mezi nohy brankáře Sváčka - 3:0.
V 74. minutě plzeňský Hlavatý z dvaceti metrů přestřelil Šedovu branku. Ve zbývající čtvrthodince si Boleslavští jasné vedení pohlídali. Tři minuty před koncem Albina z trestného kopu zamířil jen pár centimetrů nad plzeňskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Zabilanský (81. Malý), Kopa, Kühnel, Kořínek - Albina - Vukadinovič (81. Novotný), Nečas, Klobása (72. Dohnalík), Vodháněl (72. Malpon) - Bojda (78. Košek).

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Sváček - Kadar, Vacovský, Teršl (84. Novák), Vukajlovič - Hlavatý, Hromada - Rychnovský, Chrien (67. Sedláček), Havel (67. Debellis) - Kopřiva (84. Mudra).

Góly: 13. a 70. Vukadinovič, 23. Nečas

ŽK: Klobása - Havel, Hlavatý, Teršl

Rozhodčí: Hrubeš - Šimáček, Hájek

Diváků: 135

Fanshop banner