Trenér Svědík: Tentokrát nás nepodrželi stopeři
Klub

Trenér Svědík: Tentokrát nás nepodrželi stopeři

Redakce

Boleslavský trenér Martin Svědík po nerozhodném utkání v Plzni jen s obtížemi zvládal emoce. Ztráta dvou bodů v utkání, které jeho tým vedl o tři góly, bolela hodně. A těžko se před novináři hodnotila.

„Čekali jsme, že domácí do utkání vlítnou a budou aktivní hned od první minuty. Chtěli jsme tomu předejít, ale bohužel jsme neudrželi míč a následně tak čelili tlaku soupeře. Z ničeho nic jsme dali gól a tím jsme se trochu z tlaku otřepali a náš výkon se zlepšil. Druhý poločas jsme přidali dva góly a i když jsme vedli tři nula, tak po prvním inkasovaném gólu Plzeň ožila a nám docházely síly. Posledních třicet minut nám hráli špatně stopeři, Všechny tři góly jsme dostali po jejich chybách. V jiných zápasech nás drželi, tentokrát ne. Před zápasem bychom byli s remízou spokojení, ale podle průběhu jsme zklamaní. Plzeň má kvalitní hráče a umí nepříznivý vývoj utkání zvládnout," zhodnotil Martin Svědík přestřelku v plzeňské Doosan aréně a zdůraznil, že o boleslavské ztrátě dvou bodů rozhodl první inkasovaný gól.
Plzeňský trenér Zdeněk Bečka řekl: „Do utkání jsme šli s cílem vyhrát a získat tři body. Nezačali jsme špatně, ale šance, které jsme měli, hráči neproměnili. Obdržená branka nás na deset minut opařila. O přestávce jsme si říkali, že se dá utkání otočit. I když jsme dostali další dva góly, stále jsem věřil, že se to dát otočit a málem se nám to i povedlo, ke čtvrtému gólu jsme byli blízko. V zisk titulu stále věřím, fotbal je takový, že se může ještě hodně udát."

Fanshop banner