Na výhře bylo nejcennější otočení nepříznivého vývoje
Klub

Na výhře bylo nejcennější otočení nepříznivého vývoje

Redakce

Trenér boleslavských fotbalistů Martin Svědík před novináři připustil, že po nepovedených jarních zápasech na domácím hřišti byla na hráčích před domácím zápasem s Jihlavou znát nervozita, ale udělali mu radost, že ji zvládli obrácením nepříznivého vývoje.

„Pro nás bylo důležité, že jsme dotáhli zápas do vítězství a cením si, že jsme potřetí za sebou otočili nepříznivý vývoj utkání. Proti Jihlavě jsme měli dobrý vstup do utkání, ale bohužel jsme stříleli nepřesně. Ve druhém poločase Jihlava utkání vyrovnala a po našem druhém gólu přišla nepříjemná pasáž, kdy na Marešovi bylo znát tréninkové manko, ale příchodem Matějovského, který jej vystřídal, jsme se zlepšili a třetím gólem potvrdili zasloužené vítězství," pravil Martin Svědík a dodal: „Pro mě je nejcennější, že mužstvo otočilo výsledek. Hráči cítili, že se jim v předchozích zápasech doma nedařilo, ale pracovali jako tým a na inkasovaný gól reagovali vstřelením tří gólů. Vyhráli zaslouženě."
Boleslavské mužstvo má nyní před sebou velmi náročný závěr ligové sezóny. „Čekají nás těžká utkání v Plzni a doma se Slavií. Budeme v nich chtít předvést co nejlepší výkony a vyhrát je. Na taková utkání se všichni těšíme, budou se hrát před plnými tribunami diváků a v bouřlivé atmosféře," poznamenal Martin Svědík.

Jihlavský kouč Josef Jinoch prozradil, že do Mladé Boleslavi přivezl Jihlavu s nejvyššími možnými ambicemi: „Jeli jsme do Boleslavi s tím, že chceme napravit dosavadní nepovedená venkovní vystoupení a poprvé na soupeřově hřišti vyhrát. Nepovedlo se nám to, přesto si myslím, že jsme druhý poločas odehráli velmi dobře. Dvě tři velké šance, které jsme měli, jsme neproměnili a po třetím góle bylo už těžké něco s tím udělat. Sice jsme utkání v Boleslavi odehráli s větší houževnatostí a koncentrovaností než na Dukle, ale nebylo nám souzeno vyrovnat."

Fanshop banner