Vydřená a zasloužená výhra
Klub

Vydřená a zasloužená výhra

Redakce

Do Mladé Boleslavi přijela Jihlava jako jediný ze šestnácti prvoligových týmů bez venkovní výhry a s jasně slabší ofenzívou, která nastřílela druhý nejmenší počet gólů. Po utkání se na těchto statistických údajích nic nezměnilo, i když se Boleslavští na očekávané tři body hodně nadřeli, jak je u nich v této jarní sezoně na domácím trávníku obvyklé.

V úvodních minutách byli Boleslavští aktivnější, zatlačili protivníka na jeho polovinu hřiště, ale zjevnou herní převahu gólově nevyjádřili. Nejčastěji střílejícím boleslavským hráčem byl levý obránce Fleišman, který však opakovanými pokusy branku netrefoval. Nepřesně stříleli také Levin a Kysela. To Jihlavští při první příležitosti skórovali.
V 19. minutě Ikaunieks od levé postranní lajny odcentroval a míč proskákal po lehké Popovičově teči za přihlížení boleslavských hráčů včetně gólmana Vejmoly ke vzdálenější tyči - 0:1.
Jihlavské fotbalisty vedoucí gól povzbudil a nepříjemně se tlačili k boleslavské brance. Tři minuty po gólu po Ikaunieksově tečované střele získali svůj první roh. Boleslavští kontrovali Fleišmanovým ostrým centrem, na který byl Přikryl krátký.
Ve 25. minutě Marešův přetažený trestný kop od pravé postranní lajny u vzdálenější tyče nekrytý Železník usměrnil hlavou do prostoru mezi tyčí a brankářem do jihlavské sítě - 1:1.
Vyrovnávací gól boleslavský tým uklidnil. Ale do přestávky další gól nepřidali. Marešův centr brankář Rakovan zachytil. O chvíli později Mareš přízemní ranou branku minul. Na chytrý Levinův oblouček za jihlavskou obranu Přikryl ani Mebrahtu nereagovali. První dějství skončilo nevyužitým jihlavským rohem.

Druhý poločas začal ofenzivní aktivitou Jihlavy. Rabušic z úhlu však střílel nepřesně. Ve 48. minutě Železníkova šance po spolupráci s Marešem skončila rohem. V 50. minutě čtvrtý jihlavský roh rozehrál Vaculík a hlavou zakončil Rabušic do náruče připraveného Vejmoly. O minutu později Fulnek přešel přes Fleišmana a nepříjemný centr zastavil Da Silva a teprve po něm těsně před brankovou lajnou Vejmola míč definitivně zalehl. Několikaminutové jihlavské obléhání boleslavského vápna skončilo v 57. minutě nepřesným Batiojovým centrem.
V 58. minutě z pravé strany odcentroval Železník, na hranici jihlavské šestnáctky Mebrahtuovi míč odskočil a když se do něho Mareš opřel vší silou, tak ze šestnácti metrů nechytatelnou ranou k levé tyči skóroval - 2:1.
Následovala nervózní chvíle s prvními změnami v sestavách a se žlutými kartami pro boleslavského Mareše a jihlavské Dvořáka s Krejčím. V 69. minutě Marešův přetažený centr Železník hlavičkoval vedle jihlavské branky. Na druhé straně o dvě minuty později Rabušic hlavičkoval jen pár centimetrů vedle levé tyče Vejmolovy branky. V 73. minutě po Fleišmanově tečovaném centru Přikryl sice vyhrál vzdušný souboj s brankářem Rakovanem, ale hlavou branku minul a navíc mu rozhodčí odmávali a odpískali ofsajd. Závěrečnou čtvrthodinu načal Levin střelou k levé tyči, se kterou měl Rakovan nečekané potíže. V 81. minutě se po centru z pravé strany dostal ke střelbě jihlavský Batioja, jenž z hranice vápna boleslavskou branku přestřelil. V následující minutě se v boleslavském brejku neprosadil Přikryl. V 84. minutě Přikryl v defenzivním zákroku nechtěně přihrál jihlavskému Fulnekovi a ten zbrkle přestřelil boleslavskou branku. V 85. minutě Jihlavští získali trestný kop z nadějné pozice na boku velkého čtverce, ale míč z Ikaunieksovy kopačky neškodně proletěl kolem boleslavské branky.
V 86. minutě předvedl Přikryl fotbalovou parádu, když se uvnitř jihlavské šestnáctky kličkou zbavil protihráče a přesně mířenou křížnou ranou ke vzdálenější tyči pojistil boleslavskou výhru - 3:1.
O dvě minuty později Přikrylovi rozhodčí upřeli gól kvůli ofsajdu. V 89. minutě Přikryl odtáhnul boleslavský útok po levé straně, nezištně přihrál Chramostovi a ten z deseti metrů nastřelil ležícího gólmana a dorážku Jánoš poslal těsně vedle jihlavské branky. V poslední minutě byl Přikryl blízko dalšímu úspěchu, když po spolupráci s Matějovským protáhnul Rakovana, ale šance skončila jen rohovým kopem, kterému se Jihlava ubránila.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Kysela (65. Jánoš), Da Silva, Stronati, Fleišman - Levin, Takács - Mareš (74. Matějovský), Železník, Přikryl - Mebrahtu (69. Chramosta).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Rakovan - Tlustý (87. Duba), Štěpánek, Krejčí, Rosa - Vaculík (55. Batioja), Zoubele - Fulnek, Ikaunieks, Popovič (62. Dvořák) - Rabušic.

Góly: 25. Železník, 58. Mareš, 86. Přikryl - 19. Popovič

ŽK: Mareš - Krejčí, Zoubele, Dvořák

Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Peřina

Diváků: 2471

Fanshop banner