Akce FK Mladá Boleslav pro regionální malé fotbalisty
Klub

Akce FK Mladá Boleslav pro regionální malé fotbalisty

Redakce

FK Mladá Boleslav přichystal programem nabité dopoledne pro malé fotbalisty z mladoboleslavského regionu v žákovských kategoriích U-8 až U-12. Akce se zúčastnili žáčci Kosmonos, Mnichova Hradiště, Skalska a mladoboleslavského Sportingu.

Fotbalové dopoledne proběhlo ve svátečním pondělku 1.5.2017 v zázemí areálu Městského stadionu. Bezmála 40 dětí z regionálních oddílů se těšilo ze zajímavého programu, probíhajícího od 10:00 do 13:00. Vše začalo fotbalovou přednáškou za účasti maskota Bolka, během které se děti dovídaly důležité informace o FK Mladá Boleslav. Bylo jim za doprovodu videomateriálů vyprávěno o bohaté historii klubu, ale také se žáčci dozvěděli několik zajímavostí ze zákulisí prvoligového fotbalu. Četné dotazy malých fotbalistů zakončily fotbalovou přednášku a děti se mohly těšit na krátkou návštěvu zázemí stadionu, konkrétně na nahlédnutí do šatnových prostor A-týmu.
Poté následovala hlavní část programu, a sice tréninková jednotka na hlavní ploše Městského stadionu za účasti prvoligových hráčů FK Mladá Boleslav. Jednotku vedl asistent trenéra A-týmu Jiří Saňák a z řad hráčů dětem udělovali rady Miljan Vukadinovič, Tomáš Fabián, Stanislav Klobása, Jan Vodháněl a Lukáš Kühnel. Během zhruba hodinového tréninku se děti vystřídali na pěti stanovištích s různým zaměřením herních prvků.
Akci zakončila podpisová akce hráčů A-týmu v Press centru a děti pomalu opouštěly stadion. FK Mladá Boleslav chce těmito akcemi pomáhat regionálním oddílům s jejich prací s mládeží. „Uvědomujeme si, že jsme nejsilnějším fotbalovým subjektem v mladoboleslavském regionu a tím neseme také určitou míru zodpovědnosti. Z této pozice chceme pomáhat menším fotbalovým oddílům. Akcemi, jako byla například tato, chceme děti motivovat k lásce k fotbalu, aby jim fotbal přinášel radost a pozitivní emoce. Já kdybych si mohl v deseti letech zatrénovat s ligovými hráči, tak bych z toho asi týden nespal. Děti si to tu velmi užily a to je to nejdůležitější," vyjádřil se k záměru akce prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Fanshop banner