Mužstvo pracovalo dobře, pochválil své hráče Svědík
Klub

Mužstvo pracovalo dobře, pochválil své hráče Svědík

Redakce

Boleslavský trenér Martin Svědík po vyhraném ligovém duelu ve Zlíně naznačil, že středeční prohra v pohárovém semifinále na hráče hodně dolehla a o to více je důležité, že náročné střetnutí o ligové body ve Zlíně zvládli a získali důležité tři body.

„Po středeční prohře pohárového semifinále s druholigovou Opavou nebyla psychika hráčů dobrá, proto jsme především potřebovali dostat mužstvo do pohody," zdůraznil boleslavský trenér Martin Svědík na úvod hodnocení vyhraného utkání ve Zlíně. „První poločas byl z obou stran hodně opatrný a druhý poločas začal tím, že jsme dostali gól, což otevřelo hru na obou stranách. Mužstvo za nepříznivého vývoje pracovalo dobře a podařilo se mu otočit výsledek, i když si uvědomuji, že jsme měli štěstí, když Zlín nedal na dva nula."
Přestože se Martin Svědík málokdy bezprostředně po zápase vyjadřuje k výkonům jednotlivých hráčů, tentokrát udělal výjimku a zmínil dvě výrazné osobnosti v mladoboleslavském dresu: „Magera byl naším klíčem k otočení zápasu, jeho nasazení až v průběhu zápasu bylo plánované, protože měl v nohách středeční pohárové utkání. A vyzvednout musím Kyselu, který se po zranění a dlouhé rekonvalescenci vrátil do základní sestavy a prokázal, že je opravdu srdcař, jak on odmakal utkání ve Zlíně, by mělo být motivující pro všechny, kteří chtějí za mladoboleslavský klub kopat."

Zlínský trenér Bohumil Páník měl samozřejmě o poznání tesknější náladu, než jeho boleslavský kolega. Nezapomněl zmínit, že bilance Zlína s Boleslaví pro tento ročník se vyrovnala, když týmy shodným výsledkem vyhrály utkání na soupeřových hřištích. „Pro nás bylo důležité, že jsme dali první gól a hned jsme nasadili Vukadinoviče, aby soupeře dorazil. Protivník však výtečné vystřídal nasazením Magery, který vyhrával důležité souboje, navíc vyrovnal a soupeř potom převrátil celé utkání," řekl Bohumil Páník k průběhu utkání a na přímý novinářský dotaz připustil, že se nyní Zlín sice soustředí na finále českého poháru, do kterého se probojoval s druholigovou Opavou, ale ligu v žádném případě nemíní vypustit.

Fanshop banner