Mebrahtu srovnal krok s Chramostou
Klub

Mebrahtu srovnal krok s Chramostou

Redakce

Po pětadvaceti odehraných kolech české ePojisteni.cz ligy jsou Boleslavští třetím nejproduktivnějším týmem. Bezkonkurečně nejvíce 53 gólů nastřílela pražská Slavia. Druhou nejúspěšnější ofenzívu má pražská Sparta s 39 góly a fotbalisté Mladé Boleslavi dali 38 gólů. To je o jeden více, než soupeřům nasázely Plzeň a Jablonec.

Nejbližší mladoboleslavský soupeř Zlín s 31 góly má osmou nejlepší střeleckou bilanci. V letošním zimním přestupním termínu jeho kabinu opustili šestigólový bosenský snajpr Haris Harba a dvougóloví Tomáš Poznar, Marko Jordan a Tomáš Hájek.
Střelci ligových gólů FC Fastav Zlín v ročníku 2016-17: 6 - Haris Harba (v letošní zimě odešel do jihokorejského Bucheonu), 5 - Dame Diop, 3 - Jean David Beauguel (jeden podzimní gól dal za pražskou Duklu a dva jarní za Zlín), Jakub Jugas, 2 - Tomáš Poznar (od loňského září je v Plzni), Marko Jordan (od zimy je v italském Latina Calcio), Tomáš Hájek (od letošní zimy je v Plzni), Vukadin Vukadinovič, Miloš Kopečký, Lukáš Holík, 1 - Josef Hnaníček, David Štípek, Robert Bartolomeu.

V mladoboleslavském týmu se Golgol Mebrahtu hattrickem proti Brnu dotáhl na dosud jasně nejlepšího klubového střelce Honzu Chramostu. Oba mají na svém kontě v aktuálním ligovém ročníku hattrick, Chramosta z utkání 1. kola proti Liberci a Mebrahtu z 24. kola proti již zmíněnému Brnu.
Střelci ligových gólů FK Mladá Boleslav v ročníku 2016-17: 8 - Jan Chramosta, Tedros Golgol Mebrahtu, 4 - Tomáš Přikryl, 3 - Lukáš Magera, 2 - Douglas Da Silva, Jakub Rada, Stanislav Klobása, Petr Mareš (jeden gól ve 2. kole ještě v dresu Hradce Králové), 1 - Tomáš Fabián, Lukáš Hůlka, Marek Matějovský, Jakub Nečas, Ladislav Takács, Lukáš Železník, vlastní Jakub Podaný z Dukly Praha.

Nejlepší střelci ligových gólů v ročníku 2016-17: 15 - Milan Škoda (Slavia), 13 - David Lafata (Sparta), 10 - Muris Mešanovič (Slavia), Michal Škoda (Brno), 8 - Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Golgol Tedros Mebrahtu, 7 - Ondřej Mihálik (Jablonec), Michael Krmenčík (Plzeň), Tomáš Pilík (Příbram).

Fanshop banner