Přišel Mebrahtův čas, pravil trenér Svědík
Klub

Přišel Mebrahtův čas, pravil trenér Svědík

Redakce

Boleslavský trenér Martin Svědík vypadal po vítězství v Brně podobně spokojeně, jako po domácí výhře nad Spartou. Hráče chválil, že vždy po obdržených gólech zatlačili soupeře do defenzívy a kontrovali vstřelením gólu.

„Do Brna jsme jeli s tím, že chceme napravit reputaci z nepovedeného domácího zápasu v předchozím kole. Vstoupili jsme do utkání dobře, ale paradoxně inkasovali gól. Když jsme v předchozích zápasech obdrželi gól, utlumilo nás to, ale tentokrát to bylo naopak. Soupeře jsme přitlačili po každém z obou obdržených gólů a skórovali. To bylo pro naše mužstvo důležité a rozdílné v porovnání s předešlými zápasy," řekl boleslavský trenér Martin Svědík po výhře v Brně, na kterém měl lví podíl gólovým hattrickem Golgol Mebrahtu, který nastoupil letos poprvé v základní sestavě. „Po zranění a tréninkové absenci jsme jej postupně zatěžovali a v tomto zápase přišel jeho čas, má jinou pohybovou kulturu, než tuzemští hráči, a umí podržet balon a umí dát gól, což proti Brnu prokázal," dodal Martn Svědík.
Brněnský kouč Svatopluk Habanec litoval vynucených změn v sestavě způsobených zraněním Poláka a vykartováním Řezníčka a Šurala: „Začali jsme jinak, než v předchozích zápasech, pozdě jsme vystupovali proti boleslavským hráčům, kteří byli častěji na míči. Brzy jsme vedli, ale po inkasování vyrovnávacího gólu jsme se nedostávali pořádně do hry. Hluchých míst v naší hře bylo tentokrát dost."

Fanshop banner