První jarní výhra sedmnáctiletých dorostenců byla jasná
Klub

První jarní výhra sedmnáctiletých dorostenců byla jasná

Redakce

Po výrazné výhře na sousedem v ligovém pořadí se boleslavští sedmnáctiletí dorostenci posunuli v tabulce o jednu příčku z dvanácté na jedenáctou právě před Pardubice. I přes čtyři nastřílené góly však mají druhou nejslabší ofenzívu ze čtrnácti účastníků skupiny A české ligy mladších dorostenců U17.

V prvním poločase získali Boleslavští jen těsný náskok se soupeřem, kterého přehrávali po většinu zápasu, neboť se jim dařilo plnit taktické pokyny. Byli agresivní a včas protihráče napadali.
V 19. minutě pardubický brankář chyboval při výběhu i následném nezdařeném odkopu, po němž Bičiště odcentroval do pokutového území a Křižák dal snadno do prázdné branky vedoucí gól - 1:0.

Ve druhém poločase boleslavští dorostenci protivníka k ničemu nepustili a zaslouženě své vedení navýšili dalšími třemi góly, z nichž velmi důležitý byl ten krátce po změně stran.
Ve 43. minutě Majer pronikl z pravé strany do pardubického pokutového území, kde byl zastavený faulem a Milner z penalty zvýšil na 2:0.
V 64. minutě Bičištěho centr z levé strany Majer hlavou usměrnil do pardubické branky u bližší tyče - 3:0.
V 78. minutě po kombinační spolupráci s Vajglem akci středem hřiště završil Pour střelou na zadní tyč - 4:0.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava poprvé letos chválil: „Jsem spokojen jak s výsledkem, tak hlavně s tím, že se nám podařilo konečně skórovat. Chválím hráče za přístup i předvedený výkon. Výsledek je zcela zasloužený, Pardubice prakticky neohrozily naši branku. Doufám, že nám vítězství dodá potřebné sebevědomí do další práce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Zmij, Horák (70. Mísař), Kalabis, Kučera - Buchlovský, Pour - Milner (74. Vajgl), Majer (74. Dolejší), Bičiště (65. Moravčík) - Křižák (65. Para).

Góly: 19. Křižák, 43. Milner (z pokutového kopu), 64. Majer, 78. Pour

Rozhodčí: Milner - Nejedlo, Skřivánková

Fanshop banner