Šestnáctiletí dorostenci už měsíc nevyhráli
Klub

Šestnáctiletí dorostenci už měsíc nevyhráli

Redakce

Po vydařené loňské podzimní sezóně šestnáctiletí boleslavští dorostenci sbírají body do ligové tabulky nečekaně ztěžka a na vítězství čekají již čtyři mistráky. K domácí remíze v souboji s Pardubicemi jim pomohl vlastní gól soupeře.

První poločas Boleslavští prohráli gólem z pokutového kopu. Již ve 3. minutě dostal Plotnárek přihrávku za obranu, ale jeho sólový postup z pravé strany pardubický brankář dokázal vychytat. Ve 20. minutě Pardubičtí podnikli rychlou akci středem hřiště a jejich šanci zlikvidoval brankář Štipl. Ve 24. minutě po Graclově přihrávce běžel Plotnárek opět sám na soupeřovu bránu a znovu pouze nastřelil brankáře.
Ve 30. minutě pardubický útočník prošel středem obrany do boleslavského vápna, kde byl faulovaný a z následného pokutového kopu šly Pardubice do vedení - 0:1.
Ve 32. minutě po Plotnárkově přesném centru z levé strany Vozáb netrefil ideálně míč a z šance vyrovnání nebylo. Ve 35. minutě Plotnárek nevyužil svoji třetí velkou šanci v prvním poločase, když z dobré pozice netrefil soupeřovu branku. Ve 44. minutě pardubický hráč trestným kopem nastřelil tyč boleslavské branky.

Ve druhém poločase se Boleslavští v souboji se soupeřem ze spodní poloviny ligové tabulky dočkali pouze vyrovnání.
V 60. minutě se Plotnárek dostal za soupeřovu obranu a jeho zakončení jeden z pardubických obránců pomohl do vlastní sítě - 1:1.
V 65. minutě po rohovém kopu Plotnárek voleje přestřelil soupeřovu branku. O tři minuty později se v šanci ocitl Velechovský, ale nastřelil pouze brankářovu náruč. V 74. minutě po Plotnárkově přihrávce Velechovský dobře netrefil míč.

Za pozápasový penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav U16 - FK Pardubice U16 3:4 si bonusový bod připsali pardubičtí dorostenci. V úvodní sérii Maškův pokus pardubický brankář chytil a pardubický střelec uspěl - 0:1. Ve druhé sérii boleslavský Vozáb branku netrefil a pardubický hráč zvýšil na 0:2. Ve třetí sérii se boleslavský Skramuský trefil a pardubickou penaltu Štipl lapil - 1:2. Ve čtvrté sérii boleslavský Baborák i pardubický protivník skórovali - 2:3. V páté sérii skórování boleslavského Šmejdy nestačilo, neboť pardubický dorostenec úspěšnou ranou penaltovou loterii ukončil - 3:4.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník: „Utkání bylo velmi bojovné a plné nepřesností na obou stranách. Brzy jsme mohli jít do vedení, ale Plotnárek svoji šanci neproměnil. Hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků a jeden z nich jsme dokázali zastavit až díky nedovolenému zákroku. Z pokutového kopu se pak soupeř ujal vedení. Do poločasu mohlo přijít vyrovnání z kopaček Vozába či Plotnárka, ale šance zůstaly využité. Také ve druhém poločase byla hra často přerušována a postrádala tempo. Nakonec se nám se štěstím podařilo vyrovnat a tak zápas skončil nerozhodně. Při penaltách ukázali hosté více klidu a připsali si plusový bod."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád (41. Bárta), Šmejda, Skramuský - Blažíček (51. Velechovský), Mašek - Plotnárek, Gracl (41. Žádný), Stanislav (41. Baborák) - Vozáb.

Sestava FK Pardubice U16: Caha - Říha, Dastych, Řehák, Malinský - Gočaltovský, Řezníček - Formáček (68. Polívka), Sychra, Flídr (71. Balog) - Lebiš.

Góly: 30. Lebiš - 60. Plotnárek

Rozhodčí: Milner - Nejedlo, Skřivánková

Diváků: 50

Fanshop banner