Astoňáci, čili veteráni mladoboleslavského fotbalu, si užili 42. setkání
Klub

Astoňáci, čili veteráni mladoboleslavského fotbalu, si užili 42. setkání

Redakce

Letošní setkání Astoňáků, čili veteránů a pamětníků více než stoleté existence mladoboleslavského fotbalového klubu, připadlo na velikonoční sobotu 15. dubna 2017 a bylo v pořadí již dvaačtyřicátým. Konalo se v restauraci v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Více než čtyři desítky bývalých hráčů, funkcionářů a příznivců někdejších klubů Aston Villa a Mlado i jejich současného nástupce a pokračovatele FK Mladá Boleslav přivítal v prostředí hospůdky s přirozenou domácí atmosférou Jiří Holakovský. Zdůraznil současnou úspěšnou práci vedení, zaměstnanců, trenérů i hráčů všech generací podílejících se na úspěšnosti klubu, jenž patří již třináct let mezi českou fotbalovou elitu, a nezapomněl poblahopřát letošním jubilantům, to znamená těm, kteří v roce 2017 oslaví nebo oslavili kulaté narozeniny. Na srazu Astoňáků nechyběl Míla Kubelka, který letos oslaví čtyřiadevadesáté narozeniny a svým tradičním optimismem i očekávaným humorem nakazil všechny přítomné, kteří jej odměnili uznalým a bouřlivým potleskem.
Samozřejmě se debatovalo především o fotbalu. Vzpomínalo se na dávné události a nezapomenutelné osobnosti, hodnotil se současný fotbal i dnešní mladoboleslavský tým opakovaně usilující o postup do Evropy. Společenský program odstartovalo sborové zazpívání fotbalové hymny Aston Villy a za doprovodu harmonikáře Antonína Zákonova se následovně pělo vícekrát. Věčně mladí kluci, byť se zažloutlými a zaprášenými rodnými listy, si tím nejlepším způsobem udělali náladičku před ligovým fotbalem Boleslav - Bohemians a slíbili si, že za rok se opět sejdou. Jak jinak, když je jim společně a s fotbalem tak dobře...

Fanshop banner