Domácí remíza je nepříjemnou ztrátou dvou bodů
Klub

Domácí remíza je nepříjemnou ztrátou dvou bodů

Redakce

Ve třetím letošním utkání Boleslavi s Bohemians, první v sobotu 28. ledna v semifinále zimní Tipsport ligy Boleslav vyhrála 2:0 a druhé v úterý 4. dubna ve čtvrtfinále českého poháru MOL Cup po remíze i v nastavení 1:1 Boleslav uspěla až v penaltovém rozstřelu 4:3, se soupeři opět rozešli nerozhodným výsledkem, z něhož měli tentokrát větší radost Bohemians.

Před utkáním v aktuální ligové tabulce čtvrtá Boleslav získala o čtrnáct bodů více než jedenáctí Bohemians. V dosud odehraných třiadvaceti ligových kolech Boleslavští nastříleli přesně dvakrát tolik gólů, než vršovičtí klokani. Proto byla remíza, která na těchto statistických ukazatelích nic nezměnila, pro Boleslav nepříjemným překvapením.

V úvodu prvního poločasu byli ofenzivnější Bohemians. Už ve 2. minutě Lutsovu ránu Vejmola vytlačil od pravé tyče na první vršovický roh, který od boleslavské branky odvrátil Fleišman. Přestože se nehrálo mimořádně tvrdě a už vůbec ne záludně, rozdal v úvodní čtvrthodině úzkostlivý sudí Proske po dvou žlutých napomenutích každému mužstvu. První boleslavská nebezpečná akce v 19. minutě vyvrcholila Magerovou bombou do středu branky, kterou Berkovec vyrazil.
Ve 21. minutě po Železníkově tečované ráně první boleslavský roh rozehrál Přikryl, na malém vápně ho hlavou prodloužil Magera k zadní tyči, kde nehlídaný Železník neomylně skóroval - 1:0.
Boleslavští se viditelně uklidnili, Bohemians se snažili zvýšit útočnou snahu. Vejmola si poradil s Haškovou střelou i s Lutsovým centrem. Mezi tím Matějovský z dálky mířil nepřesně a Železníkem zachycenou soupeřovu rozehrávku Boleslavští nepotrestali, když se Matějovskému nepovedl centr. Poločas tak skončil nejtěsnějším boleslavským vedením.

Druhý poločas se Boleslavi nepovedl podle představ. Pět minut po změně stran promarnila výhodu rohového kopu a zanedlouho inkasovala vyrovnávací gól.
V 54. minutě po Bartkově centru se u pravé boleslavské tyče ocitl v šanci Luts, ale jeho zakončení stihli obránci odvrátit na roh. Po jeho rozehrání Krch hlavou usměrnil míč mimo Vejmolův dosah k levé tyči - 1:1.
V 61. minutě po Havlově centru Kabaev hlavou minul boleslavskou branku. O minutu později při Stronatiho malé domů brankář Vejmola uklouznul a do šance se zdarma dostal Kabaev, naštěstí mu zakončení do opuštěné branky stihnul Čmovš zblokovat.
Tempo hry postupně uvadalo, jako kdyby se aktéři nadechovali k závěrečnému vystupňování snahy po vítězném gólu. S blížícím se koncem utkání byli překvapivě ofenzivně nebezpečnější Bohemians. Výjimkou byl v 71. minutě Přikrylův trestňák od postranní lajny, který se štěstím přikryl Berkovec a dvě nedotažené Mebrahtovy příležitosti, v 66. minutě byl u míče dříve Berkovec a v 78. minutě jej od míče odtlačili dva protihráči.
V posledních minutách Boleslavi alespoň jeden bod za remízu zachránil vynikajícími zákroky brankář Vejmola. V 86. minutě po Jindřiškově rohu Krchovu hlavičku famózním reflexem z pod břevna vytlačil na další roh, který po Šmídově hlavičce skončil mimo boleslavskou branku. V 89. minutě Čmovšovo podražení Kuchty sudí Proske potrestal nařízením penalty proti boleslavské brance. Kopal ji Jindřišek, ovšem Vejmola směr vystihl a pokutový kop od pravé tyče vyrazil. Zbylá minuta řádné hrací doby, ani další tři minuty nastavení na remíze nic nezměnily a týmy tak získaly po bodu. Pro zachraňující se Bohemians je ziskový, pro Boleslav však znamená nečekanou a nepříjemnou ztrátu dvou bodů z domácího hřiště.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Matějovský (76. Takács), Levin - Vukadinovič (62. Mebrahtu), Magera, Přikryl - Železník (58. Nečas).

Sestava Bohemians Praha 1905: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hašek - Bartek, Mašek (74. Kuchta), Luts (84. Hubínek) - Kabaev (81. Markovič).

Góly: 21. Železník - 54. Krch

ŽK: Vukadinovič, Matějovský, Stronati, Mebrahtu, Jánoš - Krch, Bartek, Jindřišek.

Rozhodčí: Proske - Kotík, Kříž

Diváků: 3873

Fanshop banner