Krutá prohra na východě Čech
Klub

Krutá prohra na východě Čech

Redakce

V souboji se sousedy z ligového pořadí čtvrtí boleslavští fotbalisté nečekaně vysoko podlehli družstvu z páté příčky a tak po úvodním jarním vítězství prohráli již třetí mistrovské utkání v řadě.

V úvodu utkání si Hradečtí vytvořili mírný tlak, v němž Boleslavští odvrátili tři rohové kopy.
V 15. minutě po rozehrání čtvrtého rohu při následně dohrávané situaci Boleslavští nedostatečně pokryli protihráče a poprvé inkasovali - 1:0.
Ve 28. minutě Skramuského krásný centr Vozáb hlavou úspěšně nasměroval do hradecké branky a srovnal skóre na 1:1.
Bohužel za tři minuty se hradečtí fotbalisté opět dostali do vedení.
Ve 31. minutě Hradečtí využili trestný kop, ale dali gól po situaci, která silně zaváněla ofsajdem - 2:1.
Podruhé se boleslavským dorostencům už vyrovnat nepodařilo, ačkoliv příležitosti k tomu měli. Ve 33. minutě Vozáb pronikl do soupeřova pokutového území, kde jej však obránci stihli v poslední chvíli zablokovat. O tři minuty později Maškův centr proletěl celým hradeckým pokutovým územím, aniž se některý z jeho spoluhráčů dostal do koncovky.

Zkraje druhého poločasu Maškův střelecký pokus z úhlu pozorný brankář chytil a potom Boleslavští v pěti minutách obdrželi tři góly, které rozhodly o osudu utkání.
V 56. minutě boleslavský brankář Kocmich chyboval při soupeřově trestném kopu zahrávaném z více než třiceti metrů - 3:1.
V 58. minutě Boleslavští přišli na soupeřově polovině hřiště trestuhodně snadno o míč a rychlý protiútok Hradečtí završili gólově - 4:1.
V 60. minutě se Hradec dostal do zakončení a střelou na zadní tyč navýšil své vedení na 5:1.
V 72. minutě boleslavští hráči Gracl s Maškem postupovali od půlky hřiště na hradeckého brankáře, ale brankou nadějnou akci nezakončili.
V 75. minutě další hradecký brejk po pravděpodobném ofsajdovém postavení skončil brankou - 6:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k překvapivě vysoké prohře řekl: „Výsledek vypadá hrozivě, nicméně utkání bylo pětapadesát minut naprosto vyrovnaným soubojem. Pak jsme během pěti minut třikrát inkasovali a na zvrat už pak hráči neměli dostatek sil. Domácí si v úvodu zápasu vytvořili mírný tlak, ale dokázali jsme odolat. Postupně jsme se dostávali více do hry a byli i nebezpeční směrem dopředu. Po první inkasované brance vyrovnal hlavou Vozáb. Obě branky domácích v první půli velmi zaváněly ofsajdovým postavením. Nástup do druhého poločasu byl v našem podání velmi dobrý. Domácí jsme přehrávali a vytvořili si i několik zajímavých střeleckých příležitostí. Tři lacině inkasované branky během pěti minut nás však dostaly do kolen. Konečné skóre je pro nás velmi kruté."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich - Johanides (60. Motyčka), Chleborád, Šmejda, Skramuský - Blažíček, Žádný - Baborák (55. Bárta), Mašek, Stanislav (41. Velechovský) - Vozáb (60. Gracl).

Góly: Firbacher 4, Kejř, Kneifel - Vozáb

Rozhodčí: Kotyza - Lukes, Jelínek

Diváků: 50

Fanshop banner