Ani na čtvrtý pokus nevyhráli a neskórovali
Klub

Ani na čtvrtý pokus nevyhráli a neskórovali

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští mladíci prohráli v Hradci Králové se soupeřem ze čtvrtého místa ligového pořadí a sami tak zůstali třetí od konce s nejmenším počtem nastřílených gólů ze všech čtrnácti účastníků skupiny A české ligy mladších dorostenců U17.

V prvním poločase Hradec rozhodl utkání dvěma góly. V 6. minutě hradecký Králíček střílel nad boleslavskou branku. V 19. minutě Bičistěho zakončení boleslavského útoku skončilo mimo branky. Ve 25. minutě vyrazila do brejku boleslavská trojice Bičiště - Pour - Majer, ale akci zdárně nezakončili. Ve 30. minutě hradecký gól po kombinační akci rozhodčí Kotyza neuznal kvůli ofsajdovému postavení střelce.
Ve 31. minutě hradecký útočník Doležal obešel boleslavského obránce Vajgla a střelou na přední tyč otevřel skóre - 1:0.
Boleslavští odpověděli ve 35. minutě, kdy Bičiště pronikl do vápna a jeho zastavení protihráčem zavánělo odpískáním pokutového kopu, k čemuž se však sudí Kotyza neodhodlal.
Ve 40. minutě sice Boleslavští odvrátili hradecký roh, ale opakovaný centr na zadní tyči Horák hlavou usměrnil do branky - 2:0.

Ve druhém poločase již góly nepadaly. V 55. minutě vyloženou hradeckou šanci zlikvidoval boleslavský brankář Barták vyražením střely z malého vápna. V 70. minutě byli blízko gólového úspěchu Boleslavští, ale Milner po rohovém kopu hlavičkoval mimo hradeckou branku.
Boleslavští sedmnáctiletí fotbalisté tak mají velmi mizernou letošní bilanci. Ze čtyř mistráků ani jeden nevyhráli a dokonce v 320 odehraných minutách nevstřelili ani jeden gól. Získali jen jeden bod za domácí bezgólovou plichtu s Příbramí.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava po prohře řekl: „Do utkání jsme šli s cílem konečně zvítězit. Po prvních deseti minutách jsme po domácí převaze utkání herně vyrovnali, ovšem do poločasu jsme po hrubých individuálních chybách dostali první branku a po centru na zadní tyči hlavou druhou. V druhém poločase byli domácí s dvoubrankovým vedením sebevědomější a drželi míč. My chtěli hrozit z brejků, ovšem příliš se nám nedařilo, byli jsme horší v osobních soubojích a na míči opět nepřesní. Domácí tedy zvítězili zaslouženě. Nám se stále nedaří hra do ofenzívy, v poslední třetině hřiště jsme špatní. Nezbývá, než pracovat dále a v dalším utkání s Pardubicemi na domácím hřišti zabojovat. Pokud odpracujeme utkání, jako proti Příbrami, jsem přesvědčený, že můžeme uspět. Základem musí být bojovnost, vůle a chuť se porvat o vítězství."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Vajgl (41. Zmij), Horák, Kalabis, Kučera - Buchlovský, Pour - Para (53. Milner), Majer (50. Křižák), Bičiště - Provazník (53. Moravčík).

Góly: Doležal, Horák

Rozhodčí: Kotyza - Lukes, Jelínek

Diváků: 50

Fanshop banner