Za výtečný výkon byli odměnění třemi body
Klub

Za výtečný výkon byli odměnění třemi body

Redakce

Proti přednímu družstvu dorostenecké ligy předvedli Boleslavští bojovný a patřičně koncentrovaný výkon, za který si připsali potřebné tři body. Kromě gólů Komárka a Koubka nastřelil Husenský břevno a Machů tyč plzeňské branky.

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli. Ve 3. minutě Machů rozehrál trestný kop a v plzeňském brankovišti se jeho spoluhráči marně snažili protlačit míč do branky přes obětavě bránící protihráče, až sudí Starý odpískal útočný faul a boleslavskou šanci na gól utnul. V 7. minutě první plzeňský roh vyvrcholil hlavičkou u bližší tyče, kde úspěšně zasáhl boleslavský brankář Mikulec. Potom se na dlouhé minuty hra rozdrobila kombinačními nepřesnostmi.
Ve 25. minutě Daniel Novák dobře přenesl hru z levé na pravou stranu hřiště, ale Vejr ukvapenou střelou plzeňskou branku netrefil. Ve 29. minutě po Husenského povedeném trestném kopu boleslavská snaha po dorážce skončila odpískaným útočným faulem. Ve 30. minutě Vejrovu ránu plzeňský gólman Šampalík vyrazil a ani další střelecké pokusy Husenského a Daniela Nováka nebyly úspěšné. Boleslavští získali jen první rohový kop a po jeho rozehrání Daniel Novák z malého vápna hlavičkoval vedle pravého horního růžku plzeňské branky. Ve 32. minutě Husenský z pětadvaceti metrů nastřelil plzeňské břevno.
Ve 33. minutě Komárek vystihl pomalou malou domů, první střelou nastřelil brankáře a teprve na druhý pokus dostal míč do plzeňské sítě - 1:0.
Ve 35. minutě Boleslavští nevyužili druhý roh z kopačky Machů a o tři minuty později po Šimonově centru Husenský v jasné gólové pozici hlavičkoval těsně vedle pravé tyče plzeňské branky. Ani třetí boleslavský roh v předposlední minutě poločasu nepřinesl přímou hrozbu pro Šampalíkovu branku.

Druhý poločas naplnil boleslavskou touhu po tříbodovém zisku. V 53. minutě po tečované střele Machů následoval roh, první boleslavský po přestávce a čtvrtý celkově v utkání, bez využití. Podobně marně vyzněl i další boleslavský roh o dvě minuty později. V 59. minutě Husenského hlavičku vytlačil brankář Šampalík na třetí boleslavský roh ve druhém poločase, rozehrál ho Machů, ale branku nikdo neohrozil. V 61. minutě Plzeňští nebezpečně zaútočili po pravé straně a Svobodovu ránu z rohu vápna Vilček usměrnil těsně vedle levé tyče boleslavské branky. V 65. minutě Machů rozehrál roh přesně na Vejra, jehož volej k levé tyči Šampalík chytil.
V 71. minutě Husenský rozehrál od pravé postranní lajny trestňák a u vzdálenější tyče Koubek hlavou zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Boleslavští byli při střelecké chuti, což potvrdil v 72. minutě Machů technickou střelou z hranice šestnáctky do pravé tyče plzeňské branky. Vzápětí si Plzeňští vynutili rohový kop, první po přestávce a celkově teprve druhý, ale nic z něho nevytěžili. V 77. minutě centr Daniela Nováka hlavou usměrnil David Novák těsně mimo Šampalíkovu branku. V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští zasloužené dvojnásobné vedení pohlídali a po závěrečném hvizdu rozhodčího Starého si připsali důležité tři body.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po právu své svěřence pochválil: „Podali velmi dobrý kolektivní výkon a zaslouženě vyhráli. Po celé utkání se dobře chovali takticky a soupeře nepustili do žádné velké šance. Naopak ještě spoustu šancí nedali a nastřelili břevno a tyč. Hráče musím za předvedený výkon pochválit a věřím, že nás tato výhra nastartuje do dalších důležitých zápasů."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Koubek, Kuchař, Klíma, Procházka - Komárek, Machů - Vejr (84. Provazník), Husenský (90. Koubský), Daniel Novák (88. Fingerhut) - Šimon (67. David Novák).

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Šampalík - Svoboda, Čihák, Šťastný, Ryška (66. Bartůněk) - Pavlík - Pihrt (84. Kepl), Vais, Řezáč (46. Petr), Pfeifer - Vilček.

Góly: 33. Komárek, 71. Koubek

ŽK: Vais, Petr

Rozhodčí: Starý - Vlk, Roth

Diváků: 50

Fanshop banner