Vydřená výhra snad tým povzbudí do zbytku sezóny
Klub

Vydřená výhra snad tým povzbudí do zbytku sezóny

Redakce

Na pražské Julisce zažil Martin Svědík s mladoboleslavským týmem první ligovou výhru na soupeřově hřišti v tomto roce a samozřejmě si přeje, aby k ní přibyly i další. Věří, že jednotliví hráči i kompletní tým na to mají potřebnou kvalitu.

„Do utkání proti Dukle jsme nevstoupili moc dobře, prvních patnáct minut byli hráči nepřesní a prohrávali souboje ve středu pole. Postupem času jsme se však zlepšili a dostali se do hry, protože jsme minimalizovali ztráty míče a byli v kombinacích přesnější. Zdařilo se nám zjednodušit hru po křídlech a korunovali to gólem Železníka. Druhý poločas byl vyrovnaný. Na jeho začátku jsme dostali zbytečný vyrovnávací gól ze standardky a bylo pozitivní, že jsme zanedlouho reagovali druhým vedoucím gólem po naší standardní situaci. Potom bylo vidět, že máme v nohách náročný týden a snaha hráčů byla spíše o udržení výsledku, než o předvádění pohledného fotbalu," uvedl boleslavský trenér Martin Svědík, jenž si pochvaloval, že hráči plněním taktických úkolů nepustili pražskou Duklu k její obvyklé hře.
Protože Boleslavští v uplynulém týdnu potvrdili zájem bojovat o účast v evropském poháru v lize i poháru, čelil Martin Svědík novinářskému dotazu, kterou ze dvou tuzemských soutěží považuje za prioritní. „Když se nám budou vyhýbat zranění, tak máme kádr na zvládnutí obou soutěží," odvětil boleslavský kouč a potvrdil, že výhry z Julisky si hodně cení: „Hlavně jsme potřebovali bodový zisk z venku, protože doma jsme poztráceli hodně bodů. Doufám, že vydřené vítězství nad Duklou nás povzbudí do dalšího průběhu sezóny."
Trenér pražské Dukly Jaroslav Hynek byl hodně smutný při hodnocení ligové prohry svého týmu: „Vstoupili jsme do zápasu, jak jsme chtěli, jenom jsme měli úvodní minuty využít gólově. Po dvaceti minutách jsme začali kazit, soupeř zápas herně vyrovnal a korunoval to brankou do šanty. V začátku druhého poločasu jsme herně navázali na úvod utkání, šli jsme za úspěchem, ale tři body a vítězství si nakonec odvezl soupeř."

Fanshop banner