Juniorka inkasovala na severu Čech rekordní prohru
Klub

Juniorka inkasovala na severu Čech rekordní prohru

Redakce

Ze severočeských Břízek si Boleslavští přivezli rekordní prohru současného ročníku Juniorské ligy, když v konfrontaci s jabloneckým týmem posíleným několika hráči z prvoligového kádru zcela propadli v rychlosti, důrazu a střelecké produktivitě.

Začátek utkání patřil aktivnějším jabloneckým fotbalistům, kteří brzo získali výhodu pokutového kopu.
V 5. minutě zahrál boleslavský Vodháněl ve vlastní šestnáctce rukou a nařízenou penaltu Breda proměnil přesnou ranou k tyči v jablonecké vedení - 1:0.
Boleslavské hráče inkasovaný gól probral, ale šanci na vyrovnání v 15. minutě promarnil Dohnalík. Jablonečtí hrozili z rychlých brejkových situací, které proměňovali v další gólové úspěchy.
V 16. minutě Malpon uprostřed hřiště ztratil míč a na kolmou jabloneckou přihrávku si naběhl Diviš, jenž pohotovou přízemní ranou k tyči zvýšil jablonecké vedení na 2:0.
Boleslavská snaha po skórování vyznívala jalově, naopak severočeský soupeř trestal každé boleslavské zaváhání.
Ve 29. minutě se po přihrávce z pravé strany ocitl před boleslavským gólmanem Mikulcem zcela sám Diviš a trefil se přesně k levé tyči - 3:0.
Krátce před přestávkou jablonecký brankář Richter zmařil boleslavskou šanci a z protiútoku jeho spoluhráči navýšili už tak jasné vedení.
Ve 45. minutě si po přesné kolmici za boleslavskou obrannou linii zaběhl Breda, a když kličkou oklamal Mikulce, tak pohodlně zakončil do odkryté branky - 4:0.

Druhý poločas na výrazném jabloneckém vedení nic nezměnil. V 51. minutě Divišova bomba těsně minula boleslavskou branku.
V 54. minutě Diviš utekl po levé straně boleslavským obráncům a prudkou ranou se trefil ke vzdálenější tyč Mikulcovy branky, čímž završil svůj hattrick v tomto utkání - 5:0.
Teprve za stavu, kdy nabral výsledek podobu ostudného debaklu, si Boleslavští připsali čestný úspěch.
V 60. minutě si Golgol Mebrahtu zpracoval přesný pas a přízemní střelou zamířil k tyči - 5:1.
Další možnost ke zmírnění vysoce negativního skóre měl v 62. minutě Vodháněl, ale pověst nejlepšího boleslavského kanonýra nepotvrdil a z dobré střelecké pozice jabloneckou branku minul. Na druhé straně hřiště brankář Mikulec sice skvělým zákrokem svůj tým podržel, ale v závěru utkání přeci jenom inkasoval šestý gól.
V 87. minutě jablonecký Masopust z necelých dvaceti metrů přesnou ranou k tyči uzavřel gólový účet na 6:1.
Pro boleslavskou juniorku to byla v aktuálním soutěžním ročníku 2016-17 teprve čtvrtá mistrovská prohra, ovšem v rekordní výši. Před tím prohrála v loňském srpnu v Hradci 1:3, v listopadu v Příbrami 1:4 a letos v březnu na Spartě 2:4.

Trenér boleslavské juniorky Milan Pechance byl pochopitelně zklamaný ze hry i z výsledku: „Věděli jsme, že nás na půdě Jablonce nečeká lehké utkání a že se soupeř prezentuje důraznou hrou s rychlými brejky. Přesto se naše družstvo nedokázalo vyrovnat právě v těmito faktory. Několikrát jsme chybovali v rozehrávce ve středu hřiště a domácí nás trestali do otevřené obrany, která rychlostně absolutně nestačila jabloneckým útočníkům. Je to pro nás velké ponaučení, že jen technickou hrou bez důrazu, lepšího pohybu a taktických chyb se tak kvalitní družstvo, jakým Jablonec byl, porazit nedá."

Sestava FK Jablonec U21: Richter - Skuhravý, Kysela, Munzar, Breda, Masopust, Haitl (86. Žemba), Bulíř (79. Novák), Štěpánek, Diviš (67. Palatický), Považanec.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Malý (46. Kořínek), Král (78. Kühnel), Kopa - Albina, Malpon - Dohnalík, Vodháněl, Zabilanský (72. Košek) - Bojda (72. Procházka), Mebrahtu.

Branky: 16., 29. a 53. Diviš, 5. (z pokutového kopu) a 45. Breda, 87. Masopust - 60. Mebrahtu.

ŽK: Král

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Arnošt.

Diváků: 50

Fanshop banner