Ve vyrovnaném souboji na domácím hřišti získali jen bod
Klub

Ve vyrovnaném souboji na domácím hřišti získali jen bod

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci po domácí remíze se soupeřem z horní poloviny tabulky české ligy U17 balancují nad propadlištěm, neboť klesli již na třetí příčku od konce ligového pořadí.

Utkání proti favorizovanému protivníkovi začali Boleslavští obrovskou šancí již v úvodní minutě, ale centr Bičiště skončil na břevně příbramské branky. V dalším průběhu prvního dějství Příbramští přestřelili boleslavskou branku a boleslavský Kalabis po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad soupeřovu branku.

Ve druhém poločase boleslavský Provazníka zamířil dobře k tyči, ale střelu bez razance příbramský brankář snadno chytil. Při další příležitosti hlavičkující Provazník nepřesně zakončil centr od rohového praporku. Příbramští se dostali ke dvěma střeleckým příležitostem po zmatcích v boleslavské rozehrávce, ale nevyužili je. Nečekaně vyrovnané utkání skončilo remízou.
V pozápasovém penaltovém rozstřelu FK Mladá Boleslav U17 - 1. FK Příbram U17 5:6 bonusový bod do tabulky získali Příbramští.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava po bezgólovém duelu řekl: „Do utkání jsme vstupovali s odhodláním poprvé na jaře zvítězit. Na hráčích bylo vidět odhodlání, bojovnost a zápal, jak to má být. Byl tam rozdíl oproti minulým utkáním. Velmi dobře jsme hráli do obrany, dařila se nám přechodová fáze, za což hráče chválím. Ale tam kde se rozhoduje, v poslední třetině hřiště, nám chybí klid a hlavně kvalita. Proto se nemůžeme dostat k většímu počtu zakončení. Pokud ale budeme takto makat dále, věřím, že je jen otázka času, kdy nám to tam začne padat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Vajgl, Horák, Kalabis, Kučera - Buchlovský, Pour - Para (78. Milner), Křižák (64. Majer), Bičiště (62. Moravčík) - Provazník.

Rozhodčí: Štefan - Tvaroh, Nejedlo

Fanshop banner