Ve Slezsku nechali všechny body a v tabulce klesli na barážovou pozici
Klub

Ve Slezsku nechali všechny body a v tabulce klesli na barážovou pozici

Redakce

Utkání 23. kola celostátní ligy starších dorostenců boleslavští fotbalisté těsně prohráli na hřišti v šestnáct kilometrů od Ostravy vzdálené slezské obci Háje, když první gól ostravskému soupeři darovali chybnou rozehrávkou a po vyrovnání přišli o body gólem inkasovaným čtvrt hodiny před koncem. V osmnáctičlenné ligové tabulce klesli na čtvrtou příčku od dna.

Do utkání Boleslavští vstoupili gólovou šancí. Po autovém vhazování se míč dostal k Davidu Novákovi, jehož střela těsně minula vzdálenější tyč soupeřovy branky.
V 8. minutě Boleslavští zaváhali v rozehrávce a Ostravští je nekompromisně potrestali, když po zisku míče a jeho přihrání z pravé strany do středu střelou z hranice šestnáctky skóroval Lehnert - 1:0.
V 10. minutě boleslavský Klíma přihrál Šimonovi, ale v souboji s ním byl gólman Baníku úspěšnější. Ve 20. minutě tvrdou střelu z necelých dvaceti metrů ostravského Kaloče boleslavský gólman Zeman instinktivně vytěsnil nad břevno a odražený míč pak jeho spoluhráči odehráli do bezpečí. Ve 27. minutě po přihrávce od Machů přešel Daniel Novák podél koncové čáry přes obránce a po jeho zpětné přihrávce před branku Šimon zkoušel prostřelit gólmana Lapeše, kterému míč vypadl z rukou a z brankové čáry ho ostravský obránce odkopl.
Ve 32. minutě předvedli Boleslavští ukázkovou akci. David Novák zprava nahrál před ostravskou branku, kde Šimon sklepl míč pro Husenského, který bez přípravy ranou k tyči vyrovnal na 1:1.
Ve 42. minutě v další boleslavské šanci po Klímově centru Daniel Novák hlavičkoval těsně vedle zadní tyče ostravské branky.

Ve druhé polovině hry Boleslavští propadli z efektivity. Z řady šancí nevytěžili gólové zakončení, naopak soupeř z ojedinělé příležitosti získal všechny tři body. V 52. minutě Husenský vystihl rozehrávku domácích, ale bohužel mu míč zůstal pod nohou a obránci jej stihli zablokovat. V 65. minutě přetažený boleslavský trestný kop hlavičkoval Vejr do gólmana Lapeše, ten míč vyrazil jen ke Kuchařovi, proti jehož snaze dotlačit ho do branky zasáhl na čáře jeden z ostravských beků. V 71. minutě David Novák rozehrál roh a Královo zakončení hlavou Ostravští zblokovali a dorážku nohou poslal boleslavský stoper vysoko nad branku.
V 74. minutě ostravský Bolf prošel zprava přes tři boleslavské hráče do šestnáctky a u bližší tyče ranou pod břevno prostřelil Zemana - 2:1.
V 76. minutě střílel Vejr zleva mimo zadní tyč ostravské branky. V 85. minutě vytvořili Boleslavští závar v soupeřově šestnáctce, ale Vejrovo zakončení protihráči zblokovali. Nedlouho poté po autovém vhazování sérii hlaviček zakončil Kuchař do gólmana Lapeše. V 90. minutě Fingerhut přihrál do šestnáctky Králíkovi, jehož zakončení vyřešil gólman Lapeš. V nastavení boleslavskou snahu po vyrovnání zhatili rozhodčí signalizováním a odpískáním ofsajdu.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl zklamaný z prohry a bodové ztráty, ale nikoliv z herního projevu svých svěřenců: „Fotbal je někdy velmi krutý a nám v posledních dvou zápasech ukazuje tu horší stránku. V dnešním zápase jsme byli více nebezpečným týmem. Vypracovali jsme si několik brankových příležitostí a závarů před brankou soupeře. Bohužel jsme v tomto směru stále nedůrazní a impotentní. Soupeř ze tří střel na branku dal dvě branky. Bohužel jsme se nedokázali vyvarovat individuálních chyb a branky jsme soupeři darovali. Jinak chlapce musím pochválit, po dlouhé cestě předvedli velmi bojovný a pracovitý výkon. Jdeme dobrým směrem, a pokud budeme dále pracovat v tréninku a v zápasech tímto způsobem, věřím, že se vše v dobré otočí a náš tým začne vyhrávat."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zeman - Koubek, Kuchař, Král, Klíma - Koubský (46. Komárek), Machů - David Novák (78. Mansfeld), Husenský (78. Provazník), Daniel Novák (78. Fingerhut) - Šimon (64. Vejr).

Sestava FC Baník Ostrava U19: Lapeš - Dolba, Kubík, Blejchař, Russmann - Buchta (60. Chvěja), Kaloč - Ptáček (69. Hejl), Lehnert (63. Bolf), Freit - Smékal (90. Mooc).

Branky: 8. Lehnert, 74. Bolf - 32. Husenský

ŽK: Koubský, David Novák, Kuchař

Rozhodčí: Kostelník - Slováček, Šištík

Fanshop banner