Boleslav proti Bohemians ve čtvrtfinále českého poháru v úterý večer
Klub

Boleslav proti Bohemians ve čtvrtfinále českého poháru v úterý večer

Redakce

Utkání čtvrtfinále českého poháru MOL Cup Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 4. dubna 2017 od 20,15 hodin ve vršovickém Ďolíčku. O postupu do pohárového semifinále se rozhodne v tomto jediném střetnutí, neboť v letošním ročníku se odvety nehrají.

Čtyři čtvrtfinálová utkání jsou rozložená do téměř tří týdnů. První se již uskutečnilo v závěrečném březnovém víkendu a druholigová Opava v něm překvapivě přemohla prvoligové Brno. Ve zbývajících třech duelech proti sobě nastoupí dvojice prvoligových týmů.

Kompletní program čtvrtfinále MOL Cup 2016-17
Neděle 26. března 2017 SFC Opava - FC Zbrojovka Brno 2:1
Úterý 4. dubna 2017 od 20,15 hodin Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Středa 5. dubna 2017 od 20,15 hodin FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín
Středa 12. dubna 2017 od 18,45 hodin SK Slavia Praha - MFK Karviná

V aktuálním ročníku českého poháru Boleslavští vyřadili dva soupeře, třetiligové Zápy 2:1 a prvoligový Hradec Králové 4:2. Na šesti vstřelených gólech se podíleli jen dva hráči. Lukáš Magera proměnil proti Zápům penaltu ve vítězný gól a Hradci Králové nasázel hattrick, když třetí ze tří gólů si připsal opět proměněním penalty. Golgol Tedros Mebrahtu skóroval dvakrát, když se trefil v každém ze dvou pohárových utkání.

Vršovičtí Bohemians do čtvrtfinále přešli přes tři třetiligové soupeře. Nejprve vyhráli ve druhém kole na hřišti FK Štěchovice 3:2 (góly Jeslínek 2, Mikuš), ve třetím kole zvítězili na hřišti SK Spartak Hulín 2:0 (góly Mašek, Kuchta) a v osmifinále porazili doma FK Králův Dvůr 3:1 (góly Berger, Holenda, Mikuš). Štěchovice a Králův Dvůr hrají Českou fotbalovou ligu, Hulín hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu.

V současné tabulce české ePojisteni.cz ligy čtvrtí Boleslavští mají o čtrnáct bodů více, než třináctí Bohemians. Ani jednomu z týmů se nepovedlo utkání v uplynulém (dvaadvacátém) ligovém kole, v němž vyšli shodně střelecky naprázdno. Boleslavští doma remizovali s Jabloncem 0:0 a Bohemians prohráli na hřišti poslední Příbrami 0:1.

Fanshop banner