Potřebujeme se více tlačit do šancí, míní trenér Svědík
Klub

Potřebujeme se více tlačit do šancí, míní trenér Svědík

Redakce

Pocity ze zisku pouze jednoho bodu za bezgólovou remízu byly u trenérů výrazně rozdílné. Boleslavský Martin Svědík litoval nevyužití herní převahy k plnohodnotnému bodovému zisku, jablonecký Zdeněk Klucký netajil s bodem spokojenost.

Martin Svědík hodnotil utkání s neskrývanou nespokojeností: „Do utkání jsme vstoupili aktivně, pětadvacet minut byli více na míči, ale z aktivní hry jsme vytěžili jen standardní situace a pár nepřesných střel. V závěru poločasu jsme soupeře dostávali do hry vlastními nepřesnosti. Na začátku druhého poločasu jsme si vytvořili stoprocentní šance, které jsme však neproměnili. Byli jsme sice lepší na míči, ale nebyli efektivní ve finální fázi, dávali jsme málo balonů do šestnáctky a nechodili před soupeřovu branky častěji. Neproměnění standardní situace v poslední minutě utkání jen potvrdilo naši herní neproduktivitu." Martin Svědík prozradil, že o poločasové pauze hráče nabádal, aby zpřesnili hru a více se tlačili do koncovky. „Ve finální fázi nehrajeme podle našich představ, dostáváme soupeře jen pod malý tlak, potřebujeme se více tlačit do šancí," dodal. Potěšilo jej, že brankář Vejmola zvládl dobře svůj prvoligový debut, a k novinářskému dotazu na oživení gólové produktivity zmínil, že Golgol Mebrahtu není ve stavu, aby mužstvu pomohl, protože v zimě zameškal část přípravy a tak se momentálně připravuje s juniorským týmem. K Chramostovi podotknul, že nehrál špatné utkání, ale měl by být lepší a ještě více pracovat pro tým.

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký bod za remízu bral: „Musíme být s bodem spokojení. Boleslav nás v první půli přehrávala, byla lepší a až v závěru jsme začali hrát. Druhá půle byla vyrovnanější, ale do vyložené šance jsme se nedostali a tak pro nás je bod z Boleslavi cenný."

Fanshop banner