Šestnáctiletí těsně prohráli na hřišti lídra soutěže
Klub

Šestnáctiletí těsně prohráli na hřišti lídra soutěže

Redakce

V důrazném střetnutí boleslavští mladší dorostenci prohráli v Praze se svými slávistickými vrstevníky, kteří v dosavadních patnácti mistrovských utkání ještě nenašli přemožitele. Boleslavští po prohře s nimi jsou nadále čtvrtí.

Po prvním poločase se zdálo, že jsou slávističtí šestnáctiletí dorostenci blízko své první ligové prohry. Již v 7. minutě po Plotnárkově centru z levé strany Vozáb nebezpečně hlavičkoval, ale těsně mimo. Ve 14. minutě slávistickou akci z levé strany zastavil pozorný boleslavský brankář Štipl. Ve 25. minutě slávističtí obránci v poslední množné chvíli zablokovali Maškovo zakončení.
Ve 26. minutě rohový kop po předchozí Maškově sražené střele rozehrál Plotnárek a hlavičkující Chleborád se na zadní tyči gólově prosadil - 0:1.

Na začátku druhého poločasu Slavie v krátkém čase dvěma góly obrátila vývoj utkání.
Ve 48. minutě Maškův pokus o vyslání Havliny do samostatného úniku slávističtí stopeři zblokovali a z následné brejkové situace Žambůrek vyrovnal - 1:1.
Ve 49. minutě přiletěl z levé strany před boleslavskou branku ostrý centr a proti Kubišově hlavičce byl Štipl bezmocný - 2:1.

V 58. minutě boleslavský brankář Štipl předvedl skvělý zákrok a udržel boleslavské naděje. V 67. minutě slávistickou brejkovou akci zastavil až brankář Štipl výborným zákrokem. V 72. minutě boleslavskou standardní situaci zakončil Šmejda hlavou mimo soupeřovu branku. V 77. minutě hráči Slavie již překonali brankáře Štipla, ale Johanides za něho úspěšně zakročil těsně před brankovou čárou.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl spokojený s prvním dějstvím: „Odehráli jsme výtečný první poločas, ve kterém měli domácí pouze jednu vážnější šanci. Dařilo se nám narušovat rozehrávku soupeře a vyráželi do rychlých protiútoků. Několikrát byla brána domácích v ohrožení po našich standardních situacích, z nichž jednu využil Chleborád. Hrál se oboustranně poměrně důrazný fotbal, posuzování některých zákroků rozhodčím však bylo velmi nepřesné a domácím hráčům tak trochu pomáhal na koně. Oběma brankám inkasovaným v rychlém sledu předcházela naše nepovedená ofenzivní akce. Začali jsme se více tlačit do útoku a tím vznikaly mezery v naší obraně. Několikrát nás podržel brankář Štipl. V závěru jsme mohli vyrovnat, ale chyběl nám i kousek štěstí."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Blažíček, Žádný - Vozáb, Mašek, Plotnárek - Havlina (65. Stanislav).

Góly: 48. Žambůrek, 49. Kubiš - 26. Chleborád

Rozhodčí: Teuber - Váša, Maiello

Diváků: 60

Fanshop banner