Šestnáctiletí v přípravě porazili starší dorostence
Klub

Šestnáctiletí v přípravě porazili starší dorostence

Redakce

Přestože soupeř mladších boleslavských dorostenců byl výrazně starší, tak se soustředil na obranu. Boleslavští ji překonali jen dvakrát, poprvé na začátku a podruhé v závěru druhého poločasu.

Ve 13. minutě Stanislavovu střelu z dobré pozice sedmihorský brankář vyrazil na roh, po jeho rozehrání Sládkem hlavičkoval Blažíček do břevna. V 19. minutě po spolupráci s Blažíčkem střelbu Vozába protihráči zablokovali. Ve 29. minutě po Stanislavově rohu se neprosadil hlavičkující Šmejda. O necelých pět minut později si s Graclovou střelou sedmihorský brankář poradil.
Ve 42. minutě Boleslavští zaútočili středem hřiště a po spolupráci Havliny s Graclem brankovou příležitost proměnil Chleborád - 1:0.
Ve 45. minutě Stanislavův trestný kop Motyčka hlavičkoval nepřesně. V 52. minutě po Stanislavově centru z levé strany Chleborád nastřelil brankáře. V 60. minutě Motyčkův centr propadl na zadní tyči k Velechovskému, který ho nedostal do sedmihorské brány. O dvě minuty později po Stanislavově přihrávce Havlina netrefil z vyložené pozice branku. V 70. minutě sice Havlina vychytal soupeřovu rozehrávku soupeře, ale přílišným váháním situaci ke zdárnému zakončení nevyužil. V 76. minutě se Sedmihorky dostaly do své jediné vážnější šance po Motyčkově ztrátě míče, ale boleslavské družstvo podržel brankář Kocmich vynikajícím zákrokem.
V 80. minutě po Velechovského centru z pravé strany Havlina na přední tyči uklidil míč do sedmihorské sítě - 2:0.

Trenér boleslavských mladších dorostenců Jan Páník k přípravě řekl: „Po většinu utkání jsme drželi míč na svých kopačkách a snažili se o otevření zhuštěné obrany soupeře. Těžko jsme se však prosazovali v ofenzivních soubojích jeden na jednoho a tím nemohla vznikat početní převaha ve finální fázi. Během prvního poločasu si hráči vytvořili několik možností ke skórování, žádná z nich ale nebyla vyloženě tutová. Do druhého poločasu nastoupil stoper Chleborád a hned po dvou minutách po spolupráci s Havlinou a Graclem dal vedoucí gól. Během druhé půle jsme si vytvořili další šance, ale žádnou neproměnili. Pár minut před koncem mohlo z jediné vážnější šance soupeře přijít vyrovnání. Brankář Kocmich však dokázal udržet čisté konto."

Góly: 42. Chleborád, 80. Havlina

Rozhodčí: Nejedlo

Fanshop banner