Olomouckého favorita potrápili, ale nepřemohli
Klub

Olomouckého favorita potrápili, ale nepřemohli

Redakce

Boleslavští ve 22. mistrovském kole na domácí umělé trávě vyšli naprázdno proti soupeři z popředí tabulky celostátní dorostenecké ligy, přestože mu vzdorovali s maximálním nasazení.

Úvod patřil Boleslavským. Již ve 4. minutě poslal Machů vlevo centr za olomoucké beky, Daniel Novák se zbavil dotírajícího protihráče a nacentroval před branku Sigmy, tam ještě míč posunul Šimon, u zadní tyče byl však před Davidem Novákem dříve olomoucký gólman Machalický. V 16. minutě po Husenského trestném kopu Koubek hlavičkoval k zadní tyči, kde obránci míč vytěsnili mimo branku. Po rohovém kopu Kuchařovu hlavičku obránci Sigmy odvrátili. V 19. minutě zahrozili Olomoučtí a nebezpečnou střelu vytáhl od tyče boleslavský gólman Mikulec. Ten si o dvě minuty později poradil i se soupeřovým centremz levé strany.
Ve 28. minutě Olomoučtí odvrátili boleslavský roh a přešli do rychlého brejku po levé straně a brankář Mikulec nebezpečnou střelu vytáhl mimo konstrukci branky. Následný rohový kop olomoucký útočník zakončil hlavou podél zadní tyče do zámezí. V 31. minutě boleslavský trestný kop zakončil Klíma hlavou do bránících hráčů Sigmy. Pak následovaly dvě velké boleslavské šance. Ve 35. minutě Daniel Novák zachytil soupeřovu rozehrávku a běžel sám proti Machalickému, který jeho zakončení vytěsnil mimo tyče. Ve 38. minutě po dlouhém autovém vhazování Machů a Kuchařově prodloužení hlavou David Novák střílel těsně vedle.
Ve 40. minutě krátkou Kuchařovu přihrávku vlastnímu gólmanovi Mikulcovi vystihl olomoucký útočník Baďura a dal snadný gól - 0:1.

Při vstupu do druhé poloviny utkání se nejprve Boleslavští ubránili dvěma atakům soupeře, ale pak předvedli velkou bojovnost a snahu po zvratu v utkání. V 56. minutě zachytil Daniel Novák odkop gólmana Sigmy a při probíjení se mezi obránci byl na hranici šestnáctky zblokován. V 65. minutě dal Procházka centr vlevo Danielu Novákovi, jehož střelecký pokus gólman Machalický vyrazil a proti nepřesné dorážce už zasahovat nemusel. V 68. minutě se Boleslavští ubránili nebezpečnému zakončení hlavou po protivníkově rohovém kopu. V 79. minutě přihrál zleva Husenský na střed Danielu Novákovi a ten akci zakončil střelou těsně mimo.
V 83. minutě založil rychlý boleslavský atak Husenský doleva Danielu Novákovi, po jehož přihrávce mezi beky dobíhající Šimon ranou podél gólmana Machalického srovnal stav utkání na 1:1.
Nadšení z vyrovnání boleslavským dorostencům nevydrželo dlouho.
V 86. minutě hráči Sigmy zaútočili zleva a kombinační akci završil Zmrzlý prostřelením gólmana Mikulce, čímž vrátil Olomouci vedení - 1:2.
V závěrečných minutách vsadili Boleslavští vše na ofenzívu. Vytvořili v olomoucké šestnáctce několik situací, kdy chybělo jen málo k vyrovnání, ale ani v dvouminutovém nastavení se jim to nepovedlo.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík uznal kvalitu soupeře: „I přes porážku musím hráče pochválit. Předvedli bojovný a srdnatý výkon. Vzdorovali velmi dobrému soupeři. Olomoucký favorit utkání byla lepší na míči a předvedl v tomto směru kvalitu, ale co se týká nebezpečnosti a brankových příležitostí, bylo utkání naprosto vyrovnané. Až do konce zápasu jsme bojovali o vyrovnání. I přes porážku cítím, že můžeme být nebezpečný tým pro jakéhokoliv soupeře v dorostenecké lize, a to nás žene stále dopředu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Koubek, Kuchař, Klíma, Procházka - Komárek (73. Provazník), Machů - David Novák (68. Mansfeld), Husenský, Daniel Novák - Šimon (85. Fingerhut).

Sestava SK Sigma Olomouc U19: Machalický - Diblík, Neuer, Sivoň, Kiška - Hrabovský, Zlatohlávek (75. Brázdil) - Grygar, Baďura (90. Zima), Zmrzlý - Voleský (89. Nízký).

Branky: 83. Šimon - 40. Baďura, 86. Zmrzlý

ŽK: Mansfeld, Koubek, Machů - Grygar

Rozhodčí: Štěrba - Vaňousek, Pažout

Diváků: 80

Fanshop banner