Boleslav má v reprezentačních týmech hráče, trenéry i maséra
Klub

Boleslav má v reprezentačních týmech hráče, trenéry i maséra

Redakce

Reprezentační přestávka v závěru března zastavila na dva týdny ligové soutěže v celé Evropě a samozřejmě i v Česku. Hráči i trenéři v klubech pauzu využívají především na přípravu pro náročné vyvrcholení ligové i pohárové soutěže. Ovšem bez těch, kteří jsou vyvolení reprezentovat Česko v mezistátních střetnutích.

Z prvoligového kádru FK Mladá Boleslav byli pozváni Petr Mareš a Tomáš Přikryl do národního A mužstva dospělých, Luděk Vejmola, Patrizio Stronati, Jakub Nečas do týmu Česko U21, Ladislav Takács do týmu Česko U20 a Jan Král do družstva Česko U18.
Bez nich boleslavští fotbalisté v deseti závěrečných březnových dnech absolvují celkem dvanáct tréninkových jednotek, některé dokonce ve dvoufázovém režimu. Volno mají naplánované na pátek a sobotu (24.-25.3.), o týden později v pátek 31. března večer pokračují, pochopitelně již s navrátivšími se reprezentanty, v ligovém programu duelem FK Mladá Boleslav - FK Jablonec.
Mladoboleslavský klub se podílí na zajištění českých reprezentací nejen hráčsky, ale také personálně na složení servisních týmů. Dospělá česká reprezentace má dvacetičlenný servisní tým a jedním ze dvou masérů je mladoboleslavský Jan Skoupý. U jedenadvacetileté reprezentace v patnáctičlenném servisním týmu je jedním ze dvou asistentů hlavního kouče Vítězslava Lavičky trenér FK Mladá Boleslav Martin Svědík. Za jeho nepřítomnosti v Mladé Boleslavi budou fotbalisté FK Mladá Boleslav trénovat pod vedení asistenta Jiřího Saňáka. A za zmínku jistě stojí i reprezentační role Filipa Toncara, jenž v FK Mladá Boleslav trénuje brankáře dorosteneckých družstev a v pětičlenném servisním týmu české reprezentace devatenáctiletých má na starosti přípravu brankářů.

Fanshop banner