Mistrovskou sezónu zahájili vítězně
Klub

Mistrovskou sezónu zahájili vítězně

Redakce

V prvním mistrovském utkání jarní sezóny se boleslavští šestnáctiletí dorostenci prosadili proti důraznému soupeři a větrnému počasí. Drží se tak na třetím místě za druhou Spartou a vedoucí Slavií v tabulce skupiny A české ligy mladších dorostenců U16.

První poločas hráli Boleslavští proti silnému větru a tak se do první šance dostal soupeř, který ve 12. minutě rychlou kombinační akci zakončil střelou vedle Štiplovy brány. O pět minut později získali Boleslavští výhodu trestného kopu. Rozehrál ho Mašek, ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal úspěšně zakončit. Ve 23. minutě si brankář Štipl bez problémů poradil s další teplickou střelou ze střední vzdálenosti. Ve 38. minutě Tepličtí zaútočili po pravé straně a jejich nebezpečný centr naštěstí nikoho z nabíhajících hráčů před boleslavskou brankou nenašel.
Ve 40. minutě Maškův trestný kop Blažíček hlavou usměrnil do teplické branky - 1:0.

Druhý poločas měli boleslavští dorostenci sice více ze hry, ale žádnou z nadějných příležitostí už neproměnili a body nakonec brali za gól ze závěrečné minuty prvního poločasu. Ve 43. minutě Plotnárek zakončil boleslavskou akci střelou do náruče brankáře. Ve 47. minutě Mašek krásnou přihrávkou poslal do šance Plotnárka, jehož zakončení se nevešlo mezi tři tyče teplické branky. V 50. minutě se Mašek dostal do šance, ovšem zakončení mu soupeř stačil zblokovat. V 64. minutě na Stanislavův krásný centr Vozáb před teplickou brankou o kousek nedosáhl.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k první jarní výhře řekl: „Zápas byl ovlivněn silným větrem a i díky jemu jsme se v prvním poločase příliš nedostávali na dostřel soupeřovy brány. Naše defenzivní činnost nebyla příliš důsledná. Hráči hostů se středem hřiště několikrát dostali do nebezpečného zakončení. Brankář Štipl byl však pokaždé připraven. Hrál se poměrně důrazný fotbal a po častých faulech jsme měli několik zajímavých trestných kopů. V poslední minutě první půle se po jednom z nich prosadil hlavou Blažíček a tato branka se na konci ukázala jako vítězná. Ve druhém poločase jsme byli už mnohem aktivnější směrem dopředu a měli i několik velmi dobrých možností ke skórování. V závěru zápasu jsme ještě museli ubránit rychlý brejk po naší standardní situaci. Skóre se však již nezměnilo a tak zápas skončil naším nejtěsnějším vítězstvím."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný, Blažíček (65. Sládek) - Vozáb (78. Velechovský), Mašek (75. Gracl), Plotnárek - Havliina (60. Stanislav).

Gól: 40. Blažíček

Rozhodčí: Krupa - Meščan, Vlk

Diváků: 30

Fanshop banner