V nepříjemném dešti obrátili nepříznivý vývoj
Klub

V nepříjemném dešti obrátili nepříznivý vývoj

Redakce

V utkání hraném na mladoboleslavské umělé trávě za vytrvalého a hustého deště předvedli aktéři bojovný zápas o mistrovské body, po jehož skončení byli spokojenější Boleslavští, kteří však nečekaně hodně nadřeli na výhru nad protivníkem z úplného dna tabulky.

V úvodu utkání po oboustranně nevýrazné desetiminutovce se první prosadili Třinečtí.
V 11. minutě předvedli pěknou kombinaci, kterou začal Tobiáš přihrávkou do levé strany Janoščinovi, po jehož přízemním centru se u vzdálenější tyče střelou bez přípravy prosadil Dedič - 0:1.
V 15. minutě si Boleslavští vynutili první roh, ale Třinečtí se snadno ubránili. O necelých pět minut později Bojda po vyhraném osobním souboji vystřelil slabě a tím pádem bez účinku. Ve 22. minutě Vodhánělův oblouček z trestného kopu propadl před soupeřovu branku, ale nikdo z boleslavských fotbalistů se k zakončení nedostal. Ve 28. minutě Tobiášova střela z dvaceti metrů jen těsně minula boleslavskou branku.
Ve 31. minutě pronikajícího Vodháněla zastavil protivník faulem a protože se tak stalo uvnitř třineckého pokutového území, tak sudí Severýn nařídil penaltu a tu Mebrahtu ráznou ranou po pravé brankářově ruce proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
Ve 40. minutě třinecký trestný kop poslal Janoščin těsně vedle boleslavské branky. V závěrečné minutě poločasu Boleslavští zastavili třinecký atak na hranici šestnáctky nedovoleným zákrokem a následný Tobiášův trestný kop se otřel o hráčskou zeď a ani následný roh nezaměstnal boleslavského brankáře Diviše.

Zkraje druhého poločasu třinecký roh rozehrál Tobiáš a nepřesnou hlavičkou završil Dedič. Na druhé straně hřiště v 54. minutě po faulu na v boleslavském klubu testovaného uruguayského hráče Camilo Agustin Flangini Barana napálil Mebrahtu trestný kop do třinecké zdi. Ve čtyřech minutách (56.- 60.) Boleslavští ubránili dva rohové kopy. V této fázi zápasu byli Třinečtí viditelně aktivnější a drželi hru na boleslavské polovině hřiště. Největší šanci promarnili v 68. minutě, kdy přízemní centr z Tobiášovy kopačky proletěl přes šířku celého boleslavského brankoviště, naštěstí pro brankáře Diviše na míč nikdo ze soupeřových útočníků nedosáhl. V 71. minutě Albina obloučkem za protivníkovu obrannou linii přihrál rozběhnutému Kopovi, jehož centr před Mebrahtuem zachytil třinecký brankář Adamuška.
V 75. minutě poslal Vodháněl od levé postranní čáry trestný kop do soupeřovy šestnáctky, kde se ve snaze po střeleckém zakončení srazili boleslavští spoluhráči Košek s Bojdou, ale míč se po nedůslednosti třinecké defenzívy odrazil ke Králi a ten se z deseti metrů trefil k levé tyči - 2:1.
Závěrečnou čtvrthodinu Boleslavští pozorně bránili, aniž by rezignovali na útočení. Vodhánělův pokus z velké dálky Adamušku nezaskočil. Pět minut před koncem Žylův roh Diviš vyboxoval mimo boleslavskou šestnáctku. V 88. minutě Koškův individuální průnik zastavili Třinečtí na hranici pokutového území, k míči se však dostal Kořínek, ale zbrklou ranou vysoko přestřelil Adamuškovu branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Diviš - Malý, Král, Kopa - Vodháněl, Albina - Zabilanský (29. Kořínek), Baran (59. Košek), Dohnalík (64. Novotný) - Bojda, Mebrahtu.

Sestava FK Třinec U21: Adamuška - Bujok (80. Kvapil), Kučera, Lanc, Janoščin - Puczok (46. Lasota), Samiec, Žyla, Tobiáš (69. Chloň), Latocha - Dedič.

Góly: 32. Mebrahtu (z pokutového kopu), 75. Král - 11. Dedič

ŽK: Bojda, Košek - Samiec, Chloň

Rozhodčí: Severýn - Kubr, Vlček

Diváků: 30

Fanshop banner