První letošní prohra v mistrovském utkání
Klub

První letošní prohra v mistrovském utkání

Redakce

Boleslavští junioři letos poprvé vyšli v mistrovském utkání bodově naprázdno, přesto jsou nadále v čele tabulky Juniorské ligy. Jejich náskok na pronásledovatele se pouze ztenčil, před druhým Brnem na dva a před třetí Spartou na tři body.

Úvod prvního poločasu patřil aktivnějším boleslavským fotbalistům. První nebezpečný útok předvedli již v první minutě, ale sparťanský gólman Budinský včasným vyběhnutím šanci zmařil. V 9. minutě Boleslavští nevyužili svůj první roh. O dvě minuty později také Sparta svůj první roh neproměnila v přímé ohrožení soupeřovy branky. Ve 31. minutě byla Boleslav blízko skórování po trestném kopu, ale za překonaného brankáře Budinského dvakrát zaskočili sparťanští obránci. Fotbal hraný oboustranně s minimem šancí skončil po pětačtyřiceti minutách bezgólovou remízou.

Druhý poločas byl o poznání střelecky povedenější, i když první dva útoky Sparty zastavili rozhodčí kvůli ofsajdům, a v dalších minutách každý z týmů nevyužil po jednom rohovém kopu. Krátce před uplynutím hodiny hry Sparta nečekaně dvakrát udeřila.
V 57. minutě Christian Frýdek utekl boleslavským obráncům a přesným obloučkem z hranice vápna přeloboval brankáře Vejmolu - 1:0.
V 58. minutě po centru z pravé strany Špaček v postavení, kdy byl zcela sám uprostřed boleslavské šestnáctky, hlavičkou k levé tyči zvýšil sparťanské vedení na 2:0.

Boleslavští na dva rychlé soupeřovy góly odpověděli již za tři minuty a vrátili se do hry o body.
V 61. minutě Levin trestným kopem z necelých dvaceti metrů obstřelil hráčskou zeď a trefil se přesně k levé tyči - 2:1.
Akce se přelévaly z jedné strany na druhou a ty boleslavské byly čím dál nebezpečnější. V 72. minutě zůstal rychlý boleslavský útok ještě bez gólového efektu, ale o minutu později se již Boleslavští radovali z vyrovnání.
V 73. minutě po rozehrané standardní situaci se před sparťanskou brankou k míči dostal Král a ten nekompromisní ranou z hranice brankoviště překonal Budinského - 2:2.
Boleslavská radost ze srovnání skóre trvala necelé tři minuty.
V 75. minutě centr z pravé strany sice brankář Vejmola vyboxoval mimo šestnáctku, ale jen k Palečkovi, na jehož přízemní střelu k pravé tyči nedosáhl - 3:2.
Boleslavští si v příštích minutách vynutili několik standardních situací, ale bez zdárného zakončení.
V 84. minutě Sparta rychlou ofenzivní akcí po pravé straně přečíslila boleslavskou defenzívu a čtvrtý gól pojišťující sparťanskou výhru dal Surmaj, jenž byl na hřišti coby střídající hráč sotva minutu - 4:2.
V závěru již rozhodnutého utkání každý z týmů promarnil po jednom rohovém kopu.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Kysela (87. Malý), Král, Takács, Keresteš - Levin, Albina - Zabilanský (66. Roman Novotný), Malpon (22. Baran), Vodháněl - Dohnalík (79. Košek).

Sestava AC Sparta Praha U21: Budinský - Pavlík, Penc, Cabadaj, Holzer (46. Sváta) - Vatajelu (83. Surmaj), Palečko, Christian Frýdek (73. Ondřej Novotný), Císařovský (88. Balvín), Nový - Špaček.

Góly: 57. Frýdek, 58. Špaček, 75. Palečko, 84. Surmaj - 61. Levin, 73. Král

ŽK: Pavlík - Král, Kysela

Rozhodčí: Váňa - Dobrovolný, Hájek.

Fanshop banner