Poslední prověrku před mistrovskou sezónou prohráli
Klub

Poslední prověrku před mistrovskou sezónou prohráli

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci prohráli nejtěsnějším poměrem poslední utkání semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka, které pro ně bylo zároveň i posledním utkáním letošní zimní přípravy.

V prvním poločase byli Hradečtí aktivnější, což také vyjádřili gólově úspěšně provedenou standardní situací. Poprvé zahrozili již ve 4. minutě po autu a přetaženém míči na zadní tyč, naštěstí pro boleslavskou branku bez zakončení. V 10. minutě hradecká střela hostů z patnácti metrů přeletěla boleslavskou branku. O dvě minuty později Boleslavští kontrovali slabou Horákovou hlavičkou. V 19. minutě po Moravčíkově centru se ve velké šanci ocitl Provazník, ale jeho střelu hradecký brankář chytil. Ve 23. minutě boleslavský brankář zmařil hradeckou šanci jistým zákrokem u tyče.
Ve 30. minutě Hradečtí využili výhodu rohového kopu a nedůsledně krytý hráč na malém vápně hlavou dal jediný gól zápasu - 0:1.
Ve 33. minutě po Provazníkově centru Moravčík zbrklou střelou minul hradeckou branku.
Ve druhém poločasu se Boleslavští zlepšili, vyrovnali hru, ale skóre nikoliv.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava věří, že si jeho svěřenci úspěšnou střelbu pošetřili do bojů o ligové body: „První poločas byl Hradec o něco aktivnější, vypracoval si čtyři šance a jednu ze standardní situace proměnil. My jsme naše dvě velké příležitosti nevyužili. V druhém poločase se obraz hry změnil, aktivní jsme byli my a Hradec už do žádné šance nepustili. Bohužel jsme naše dvě šance nevyužili a tak utkání skončilo 0:1. Se silným soupeřem jsme odehráli v kontextu celého utkání vyrovnanou partii. První poločas jsme měli problémy s hrou Hradce zejména v křídelních prostorech, málo a pozdě jsme dostupovali protihráče a byli jsme zbytečně pasivní. Druhý poločas jsme se zlepšili, ale měli jsme si vypracovat více šancí. Beru to jako dobrý zápas, kterému by více svědčila remíza. Věřím, že branky jsme si schovali na příští týden."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera (41. Zmij), Horák, Kalabis, Vajgl - Pour, Buchlovský (71. Čech) - Milner (51. Para), Majer (41. Křižák), Moravčík (41. Bičiště) - Provazník.

Fanshop banner