Vlastní šance nedali a chybami soupeři ke gólům pomohli
Klub

Vlastní šance nedali a chybami soupeři ke gólům pomohli

Redakce

Šestnáctiletí dorostenci v přípravném utkání prohráli s dospělým protivníkem, proti kterému si sice vypracovali překvapivě dost střeleckých příležitostí, ale v gól proměnili jenom jednu.

V prvním poločase boleslavští mladší dorostenci brzo inkasovali.
Již v 6. minutě nezachytili brejkovou situaci a přes tři prohrané osobní souboje soupeře pustili do šance, kterou proměnil - 0:1.
V 15. minutě boleslavská akce po pravé straně začala u Plotnárka, který přihrál Maškovi, ale jeho střela se do brány nevešla. Ve 26. minutě opět Plotnárek zahrozil rychlou akcí po pravé straně, ovšem jeho nadějný centr zlikvidoval kosmonoský brankář. O tři minuty později Sládek přihrál za obranu Plotnárkovi, který však ve velké šanci netrefil dobře míč. Ve 40. minutě po kosmonoském rychlém brejku a střele z pravé strany zazvonila za brankářem Štiplem tyč. Ve 44. minutě Sládkův centr Plotnárek hlavou usměrnil kousek mimo kosmonoskou bránu.

Brzo po vstupu do druhého poločasu boleslavští mladíci opět obdrželi gól.
V 50. minutě po Johanidesově chybě v rozehrávce proměnili Kosmonoští únik ke zvýšení vedení na 0:2.
V 60. minutě boleslavští Motyčka s Plotnárkem neproměnili z nadějných pozic dvojitou šanci na zkorigování nepříznivého vývoje skóre. V 62. minutě Plotnárek vysunul Velechovského a jeho střela o kousek minula bránu.
V 67. minutě Velechovský přihrál Maškovi a ten konečně boleslavskou příležitost proměnil - 1:2.
V 70. minutě Plotnárek v pozici, kdy byl sám před soupeřovým brankářem, neproměnil velkou šanci na vyrovnání. V 76. minutě Mašek vyvedl míč zprava na střed hřiště a vystřelil kousek vedle šibenice. V závěru Kosmonosy dvakrát potrestaly boleslavské chyby a snadnými góly daly výsledku až krutou podobu.
V 80. minutě při centru z pravé strany zachyboval boleslavský brankář Kocmich a Kosmonoští pohodlně navýšili na 1:3.
V 85. minutě Blažíček ztratil jednoduchý míč ve středu hřiště a rychlá kosmonoská akce skončila čtvrtým gólem v boleslavské síti - 1:4.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník: „Téměř celé utkání jsme útočili do zahuštěné obrany, což nám úplně nesedí. Prosazovali jsme se velmi těžce a navíc byl soupeř neustále nebezpečný z brejkových situací. Nefungoval nám dobře střed hřiště a naši ofenzivní hráči tak dostávali málo dobrých přihrávek. Přesto jsme si vypracovali deset brankových příležitostí, ze kterých jsme však zužitkovali pouze jedinou. Po vstřelené brance na 1:2 jsme měli další dvě velké možnosti na otočení výsledku. Ty jsme neproměnili a v posledních deseti minutách naopak dvakrát inkasovali z brejkových situací. Postupně se učíme a sžíváme s rolí týmu, který drží míč a musí tvořit. V přípravné fázi zatím nejsme dostatečně přesní a tím dáváme soupeřům šance k rychlým protiútokům. Vzhledem k průběhu utkání je výsledek poměrně krutý."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl (46. Kocmich) - Johanides (70. Stanislav), Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný (65. Sládek), Sládek (46. Blažíček) - Plotnárek, Mašek, Stanislav (46. Motyčka) - Vozáb (35. Velechovský)

Gól FK MB U16: Mašek

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner