Po dobrém výkonu přišli o výhru v závěru utkání
Klub

Po dobrém výkonu přišli o výhru v závěru utkání

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci předvedli dobrý fotbal a po úvodním zaváhání dvěma góly otočili vývoj přípravného utkání. Vítězství jim uniklo v závěru, kdy dospělý soupeř ze tří šancí jednu proměnil ve vyrovnávací gól.

Úvodním zaváháním Boleslavští pustili protivníka do snadného vedení.
V 7. minutě po dlouhém míči mezi stopera a obránce prohrál druhý stoper souboj s rejšickým útočníkem, který prostřelil brankáře Hartycha - 0:1.
Obdržený gól boleslavské sedmnáctileté fotbalisty probudil. Zpřesnili hru, zkoncentrovali se a přibližně následnou hodiny soupeře přehrávali, což i vyjádřili dvěma góly v otočení nepříznivého vývoje utkání.
Ve 20. minutě Pour přihrál za soupeřovu obranu Milnerovi, po jehož centru Moravčík zakončením bez přípravy vyrovnal na 1:1.
Ve 41. minutě se po akci Moravčíka ocitl v příhodné střelecké pozici Provazník, ale trefil se do brankáře.

Po přestávce Boleslavští pokračovali v sebevědomém výkonu. V 52. minutě se po akci Provazníka v jasné šanci Milner ještě neprosadil.
V 56. minutě se od Milnera dostal míč k Provazníkovi, který připravil přihrávkou pod sebe palebnou pozici Pourovi, jenž cíl neminul - 2:1.
V 72. minutě byli Boleslavští jen pár centimetrů od zvýšení svého vedení, když Bičiště z přímého kopu nastřelil břevno. Čtvrt hodiny před koncem si Rejšičtí vypracovali dvě vyložené šance, ale pokaždé, v 75. i v 77. minutě, hlavičkovali nad boleslavskou branku. Vyrovnání se dočkali o chvíli později.
V 79. minutě rejšická střela z dálky se zastavila až v síti boleslavské branky - 2:2.

Trenér boleslavských fotbalistů Michal Kolčava: „Jsem spokojený s naším výkonem proti kvalitnímu soupeři. Po zbytečně inkasovaném gólu, kdy jsme udělali tři chyby za sebou, jsme až do šedesáté minuty byli lepší a vypracovali si řadu šancí. Zaslouženě jsme utkání otočili. Soupeř si vypracoval v posledních deseti minutách tři šance a tu poslední proměnil ve vyrovnání. Chválím hráče, protože se v některých pasážích přibližovali hře, kterou chceme hrát. Nejen kondičně, ale i takticky směrem do útoku jsem viděl řadu věcí, které jsou přeneseny z tréninku. Jsem rád, jak hráči přistoupili k posledním deseti dnům, kdy hráli čtyři utkání a absolvovali domácí soustředění. Zaslouží pochvalu. Věřím, že i nadále budeme pracovat stejně a naše výkony budou mít stoupající tendenci."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych - Kučera, Horák (61. Mísař), Kalabis, Vajgl (41. Zmij) - Pour, Buchlovský (61. Strouhal) - Milner (61. Čech), Křižák (41. Majer), Moravčík (61. Bičiště) - Provazník (61. Vajgl).

Góly FK MB U17: 20. Moravčík, 56. Pour

Rozhodčí: Stejskal

Fanshop banner