Boleslav v dubnovém pohárovém čtvrtfinále narazí na vršovické Bohemians
Klub

Boleslav v dubnovém pohárovém čtvrtfinále narazí na vršovické Bohemians

Redakce

Čtvrtfinále českého poháru Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav má úřední termín ve středu 5. dubna 2017 a hraje se pouze na jedno utkání bez odvety. FK Mladá Boleslav je posedmé v nepřerušené řadě ve čtvrtfinále českého poháru, který se letos podruhé hraje jako MOL Cup 2016-17, a pohárovou trofej obhajuje, neboť český pohár v předchozím ročníku vyhrál.

Losování krátce po pondělním poledni 6. března 2017 proti sobě ve čtvrtfinále českého poháru MOL Cup 2016-17 poslalo dvojice :

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín
SK Slavia Praha - MFK Karviná
SFC Opava - FC Zbrojovka Brno

Pokud se soupeři nedohodnou jinak, všechna čtyři čtvrtfinálová utkání by se měla uskutečnit ve středu 5. dubna 2017. Semifinálová klání jsou naplánována na středu 26. dubna 2017 a finále by se mělo hrát ve středu 17. května 2017.
Mladá Boleslav v uplynulých sedmi letech se vždy probojovala nejméně do čtvrtfinále českého poháru. Ze tří finálových účastí dvě proměnila v zisk trofeje (2011 a 2016) a jednou prohrála (2013).
V aktuálním ročníku českého poháru MOL Cup 2016-17 Boleslavští vyřadili dva soupeře, třetiligové Zápy 2:1 a prvoligový Hradec Králové 4:2, a na šesti vstřelených gólech se podíleli jen dva hráči. Lukáš Magera proměnil proti Zápům penaltu ve vítězný gól a Hradci Králové nasázel hattrick, když třetí ze tří gólů si připsal opět proměněním penalty. Golgol Tedros Mebrahtu skóroval dvakrát, když se trefil v každém ze dvou pohárových utkání.
Vršovičtí Bohemians do čtvrtfinále přešli přes tři třetiligové soupeře. Nejprve vyhráli ve druhém kole na hřišti FK TJ Štěchovice 3:2 (góly Jeslínek 2, Mikuš), ve třetím kole zvítězili na hřišti SK Spartak Hulín 2:0 (góly Mašek, Kuchta) a v osmifinále porazili doma FK Králův Dvůr 3:1 (góly Berger, Holenda, Mikuš). Štěchovice a Králův Dvůr hrají Českou fotbalovou ligu, Hulín hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu.

Fanshop banner