Sedmnáctiletí těsně prohráli s dospělým protivníkem
Klub

Sedmnáctiletí těsně prohráli s dospělým protivníkem

Redakce

Před blížícím se startem jarní mistrovské sezóny si sedmnáctiletí dorostenci pozvali k prověření své výkonnosti dospělý tým hrající jednu ze dvou skupin středočeské I. A třídy a střelecky se proti němu neprosadili.

Utkání proti kvalitnímu a zkušenému soupeři splnilo účel, neboť prověřilo defenzivní schopnosti boleslavských mladších dorostenců. Ti si proti dospělým vypracovali i střelecké příležitosti, ale ani jednu ze dvou opravdu nadějných neproměnili. Podobně si počínali i fotbalisté z Horek nad Jizerou, kteří však po dvou promarněných šancích v prvním poločase dokázali deset minut po změně stran skórovat. Jak se později ukázalo, u tohoto jednoho a tím pádem rozhodujícího gólu už zůstalo. Boleslavští mladíci si sice po inkasovaném gólu vynutili mírnou herní převahu, ale střelecky se neprosadili.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava si konfrontaci s dospělými pochvaloval: „Kvalitní a zkušený soupeř v prvním poločase prověřil naši obrannou fázi, v níž jsme si počínali velmi dobře. V útočné fázi nám vázla zejména přihrávka a na můj vkus jsme byli moc bojácní. V druhém poločase jsem rezervy viděl zejména ve finální fázi, a to v přihrávce i razanci zakončení. Jinak s přípravnou a přechodovou fází jsem byl vcelku spokojený. Utkání bylo pro nás velmi prospěšné a věřím, že budeme pokračovat dále v dobré práci a nadále se zlepšovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera, Kalabis (46. Horák), Mísař (71. Kalabis), Vajgl (71. Bičiště) - Strouhal (65. Buchlovský), Buchlovský (46. Pour) - Čech (46. Milner), Křižák (46. Provazník), Bičiště (46. Moravčík) - Para (65. Křižák).

Fanshop banner